eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Meglett a "kötelező" veszprémi győzelem

Az utolsó negyedórában remeklő Telekom Veszprém 32-28-ra legyőzte a vendég svájci Schaffhausent, Császár Gábor csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Az első fordulóban az előző idényben döntős - és a finálét kilencgólos vezetésről elveszítő - Veszprém a német Flensburg-Handewitt otthonában 24-24-es döntetlent játszott, míg a Schaffhausen 25-24-re kikapott a vendég dán Bjerringbro-Silkeborgtól.

Veszprémben bátran kezdett az esélytelenebb Schaffhausen, és Császár remek passzaival az 5. percben 2-1-re vezetett. A svájciak lépéselőnye továbbra is megmaradt, és közel tíz percbe tellett a hazaiaknak, mire magukra találtak, és fordítottak (5-4). A védekezés egyik oldalon sem volt jó, rengeteg gól esett, majd amikor a Veszprém rendezte sorait és negyedóra után 9-6-ra ellépett, időt kért a Schaffhausen.

Amikor emberelőnybe kerültek a vendégek, ledolgozták a hátrányukat (11-11), és a folytatásban is jól tapadt a svájci együttes, így csak az utolsó másodpercben szerzett gólnak köszönhetően vonulhatott el pihenőre előnnyel a Veszprém.

A második félidőt kettős emberhátrányban kezdte a magyar bajnok, ám 18-16-os vezetéssel jött ki ebből a szakaszból. Renato Sulic két ziccert is rontott, de ahogy sikerült megnyugodni, már nem volt gond, és pillanatok alatt 22-18 lett az állás, amikor időt kértek a leblokkoló vendégek.

A röpke pihenő jót tett nekik, és negyedórával a vége előtt az egyenlítésért támadtak. Ez azonban elmaradt, és megint a Veszprém jött lendületbe. Még a hajrá előtt - hogy maradjon esély a pontszerzésre - újfent időt kért a Schaffhausen, viszont ekkor már jól védekezett a hazai gárda, amely végül otthon tartotta a két pontot.

A Veszprém egy hét múlva a lengyel Wisla Plock vendége lesz.

A csoport:

Telekom Veszprém - Schaffhausen (svájci) 32-28 (16-15)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×