eur:
397.42
usd:
371.89
bux:
70458.92
2024. június 21. péntek Alajos, Leila

Mocsai: a lakosságot is szolgálja majd az új campus város

Világszínvonalú lesz a Testnevelési Egyetem felújítása és bővítése – mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az InfoRádiónak.

A Testnevelési Egyetem a rendszerváltozás óta kimaradt mindennemű fejlesztésből. Ebből adódóan mára végképp elkerülhetetlenné vált az egyetem létesítmény-rendszerének modernizálása – mondta el az InfoRádiónak a Mocsai Lajos.

A Testnevelési Egyetem rektora beszámolt arról, hogy a megkezdett modernizálás két fő ponton zajlik. Egyfelől elindult a tartalmi megújulás az önállósulás után a teljes curriculum: a tantervek, a minta tantervek elkészítésével és az új szakrend 2017-ben való bevezetésével. Emellett új létesítményekre is szükség van, hiszen 19. századbeli, rendkívül rossz állapotban lévő sportfelületekkel rendelkeznek.

„E téren első lépés a Sportkórház 12 éve bezárt Alkotás úti épületének főépületté való belső építészeti engedélyeztetése. Várhatóan januártól megkezdődik ennek a mínusz két szinttől a felső tetőszint befejezéséig való belső építészeti munkálata. Ezután ide át tudjuk költöztetni néhány kutatóépületünket, tanszékünket, gazdasági vezetésünket és egyéb vezetési központunkat” - ismertette a terveket az intézményvezető.

Ezek után következik a második lépcsőfok, amelynek során előreláthatólag közel egy időben az egyetem sportfelületei – főként az Alkotás utcai centrum, illetve a Csörsz utcai pálya - újulnak meg. Az engedélyeztetési terv és a végleges tervdokumetáció elkészítése a következő hetekben, hónapokban zajlik.

Az „első kapavágás” tehát a belsőépítészeti munkálatokkal már decemberben megtörténik. 2018-ban pedig szeretnék átadni az immár nemzetközi színvonalú sportági gyakorlófelületeinket – hangsúlyozta a rektor.

Azt is jelezte, hogy a beruházássorozat első ütemének költségei 40 milliárd forint körül alakulnak.

„Az építkezés különleges, bravúros lesz, hiszen megpróbáljuk összekötni az itt lévő kerületeket a sportfelületeinkkel és lehetőséget adunk az embereknek a sportolásra. Másrészt a 2017-ben induló új oktatási rendünkben kiemelkedő szerepet kapott és visszaállított szakedzői diplomás képzésünk és a mesterkurzusaink várhatóan végre olyan méltó környezetbe kerülnek, ahol már tudjuk fogadni az egyre több külföldi érdeklődőt is. Most ez lehetetlen” - mutatott rá Mocsai Lajos.

A rektor azt is hangsúlyozta, hogy az építkezés valójában együtt szolgálja a városkép kialakítását, az életminőség fejlesztését és magának az egyetemnek a megújulását.

Egy olyan campus várost alakítunk ki, amely nemcsak a diákoké, hanem az itt élő lakosságot is szolgálja majd – mondta Mocsai Lajos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.21. péntek, 18:00
Ferencz Orsolya
űrkutatásért felelős miniszteri biztos
Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Mi segíthetné a lakásértékesítési szakma pozitívabb megítélését?

Minden szakmának és hivatásnak van egy társadalmi megítélése, értékítélete, ami több tényezőből tevődik össze. Ezek között szerepel, hogy a tevékenységre mekkora igény van, mi az egyénre, illetve a társadalomra vonatkozó haszna, milyen hozzáadott értéket képvisel és milyen tudás, kvalitás szükséges az ellátásához. Magyarországon jelenleg az ingatlanközvetítői szakmának van egy fokozatosan javuló, de még mindig érződő negatív megítélése, ami több tényezőre eredeztethető vissza. Az alábbiakban ennek okát vizsgáljuk egyrészt az oktatási/képzési háttér, másrészt az egylépcsős jogi szabályozásban keresve a választ.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×