eur:
392.85
usd:
366.67
bux:
66780.71
2024. április 26. péntek Ervin

Kozák Danuta a legjobb igazolás

Kozák Danuta számít az UTE kajak-kenu szakosztályának történetében a legsikeresebb igazolásnak – mondta az InfoRádiónak a szakosztály vezetője, Doma Gergő.

Az UTE kajak-kenu szakosztálya 5 olimpiai bajnoki címmel büszkélkedhet, ebből hármat Kozák Danuta szerzett Rióban. A versenyzőt a 2012-es londoni olimpia után szerződtette az Újpest. Edzőjével és párjával, Somogyi Bélával azóta is együtt dolgoznak a klubnál, ezt előző egyesületénél, a Honvédnál nem engedték volna.

Doma Gergő jelezte: a kezdetektől bíztak a párosban, akik már többször bizonyítottak.

„A kettősükben nem csak párkapcsolati fellángolást láttam, hanem egy megfontolt, alapos, szorgalmas sportoló igényét, aki a párjával készül együtt” – fogalmazott az Újpest szakosztályvezetője.

Doma Gergő megjegyezte: nem mindig volt zökkenőmentes Somogyi Béla és közte a kommunikáció.

„Négy év távlatából kijelenthető, hogy neki lett igaza: jól képviselte Danuta érdekeit, és a versenyzővel együtt remekül építették fel az olimpiai ciklust” – jelentette ki az InfoRádiónak.

Az ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a riói ötkarikás játékok előtt hosszabbította meg újabb négy évvel újpesti szerződését.

“Nyugodt, biztos hátteret igyekszünk teremteni a felkészüléséhez. A problémákra való gyors reagálást kell biztosítani, legyen az akár egészségügyi, akár más jellegű” – mondta.

Doma Gergő szerint Kozák Danuta akkora klasszis, hogy az új ciklusban is folytathatja szenzációsan sikeres pályafutását. Beszélt a klub életében betöltött szerepéről is.

„Dana egy visszahúzódó személyiség, aki nem szeret a rivaldafényben forogni, de az újpesti eseményeken nagy örömmel vesz részt” – fogalmazott a sportmenedzser.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×