eur:
393.52
usd:
367.85
bux:
66250.07
2024. április 24. szerda György

Gellért Gábor a hazai vb-n köszörülné ki a csorbát

A magyar nyíltvízi úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint felemásan szerepelt a csapat a riói olimpián.

Három magyar nyíltvízi úszó vett részt a riói olimpián. A nőknél London olimpiai bajnoka, Risztov Éva a 13., az Európa-bajnoki ezüstérmes Olasz Anna a 14. helyen végzett 10 km-en. Gellért Gábor szövetségi kapitány jobb eredményre számított.

„Az idei világkupa-szereplés alapján reálisnak tartottam, hogy a legjobb nyolc között végezzenek a lányok. Ez végül egyiküknek sem sikerült, csak a középmezőnyben zártak" – mondta az InfoRádiónak.

A magyar nyíltvízi úszóválogatott szövetségi kapitánya szerint Papp Márk helyzete más volt, mint a hölgyeké, mert a BVSC versenyzője a setúbali pótkvalifikációs viadalon szerezte meg az olimpiai kvótát. Az idei világkupa, illetve Európa-bajnoki szereplései alapján a 10. és a 15. hely egyike közé várta, Márk végül a 13. lett.

Már az olimpia megrendezése előtt is rossz hírek keringtek az óceán vízminőségéről, de a szövetségi kapitány gyorsan leszögezte, hogy az előzetes várakozással ellentétben a víz minősége kiváló volt.

„A pálya azonban nem volt sima, nagyjából egy-, másfél méteres hullámok lehettek, de ez normálisnak mondható. A véghajrá rettentően erős volt: a szél is feltámadt, így a hullámok is nagyobbak lettek, ez sokat kivett a versenyzőkből" – ecsetelte a szakvezető.

A rendezést egyszerűen csak a „szenzációs" jelzővel illette. Elmondása szerint szép környezetben, biztonságos körülmények között rendezték meg a versenyt.

Gellért Gábor az InfoRádiónak elmondta, hogy a 2017-es magyarországi világbajnokságon már éremszerzés lesz a cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×