eur:
393.81
usd:
365.57
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Babos Tímea még nagyobb bravúrok előtt

Nagyon fontos mérföldkő volt Babos Tímea pályafutásában, hogy először bejutott egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába - mondta a magyar teniszező edzője és édesapja. Babos Csaba szerint a US Open után a jövő héten már az első harminc között lehet a világranglistán Babos Tímea, aki legutóbb a 34. volt.

Babos Tímea pályafutása során először kiemeltként kezdhetett egy Grand Slam-versenyt, így nem magasan rangsorolt ellenfél ellen kellett kezdenie az amerikai nyílt teniszbajnokságon – mondta Babos Csaba, Babos Tímea edzője és édesapja.

Az MTK szakosztályvezetője kiemelte, hogy még nagyobb sikert is elérhetett volna a magyar teniszező, hiszen a harmadik fordulóban a román Simona Halep ellen a harmadik játszmában 4:4-nél bréklabdái voltak, de sorozatban négyszer rontott. Hozzátette: Babos Tímea másfél órán keresztül remekül játszott, de Halep jelenleg ennyivel jobb teniszező.

Babos Csaba a kiesés ellenére elégedett volt Babos Tímea szereplésével, mivel a világ egyik legjelentősebb versenyén győzelmi esélye volt a WTA-rangsor ötödik helyén álló riválisa ellen. A tréner szerint a US Openen mutatott teljesítmény is megmutatta, hogy a magyar teniszezőtől még nagyobb bravúrokat is lehet várni.

Babos Tímea játszott már jól korábban is Grand Slamen, hiszen top 10-es játékosokat is legyőzött már, felülmúlta Venus Williamset és Dominika Cibulkovát is. Ez a jó forma és a remek idei eredmények a világranglistán is meglátszanak majd – mondta Babos Csaba. A jövő heti rangsorban várhatóan a 20. és 30. hely között lehet a világranglistán Babos Tímea, aki legutóbb a 34. volt.

A szakember hangsúlyozta, bár fontos a világranglista, de lényegesebb a jó és eredményes játék, és ha jönnek az eredmények, akkor az WTA-rangsorban is meglátszik a helyezésen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×