eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A válogatottak a vérüket adták

Rendkívül fontos, hogy a magyar klubok egységes fizikai felkészítést nyújtsanak a játékosoknak Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint, akinek együttese jövő kedden a Feröer-szigetek vendégeként kezdi meg a 2018-as világbajnokság selejtezősorozatát.

"A Vasas, a Ferencváros és a Haladás már a szövetség által javasolt rendszer szerint teszteli az idény előtt a játékosokat" - mondta a német szakvezető azon a szerdai fizikai felmérésen, amelyen a külföldről hazaérkezett, valamint a múlt heti felmérést kihagyó futballisták vettek részt.

A játékosok a sajtónyilvános felmérésen háromszor 400 métert futottak különböző tempóban, majd vért vettek tőlük.

Storck szerint nagyon fontosak a tesztek, mert tudniuk kell, milyen szinten vannak a játékosok és onnan hova tudnak fejlődni. Kitért Szalai Ádámra is, aki neurológiai vizsgálatokon vett részt, ezek eredménye után dől el, játszhat-e a feröeriek ellen.

"Jó felkészülésen vagyok túl, három hétig voltunk Portugáliában. Remélem, hogy jó szezonom lesz" - mondta Németh Krisztián, az al-Garafa támadója, aki hozzátette, van egy hetük felkészülni a feröeri mérkőzésre, amelyet mindenki pozitívan vár. "Sokunk hosszú ideje nem játszott műfüvön, ez megnehezíti a dolgunkat, de a héten ilyen talajon edzünk, így mire odaérünk, ez nem fog problémát jelenteni".

Németh kitért arra is, hogy a visszavonult Király Gábor és Juhász Roland, illetve a sérült Gera Zoltán pótlása komoly feladatot jelent. Szerinte az a cél, hogy betöltsék a posztjukat, és ugyanolyan szellemben tudjanak játszani, mint amikor ők a csapat tagjai voltak.

Kiemelte, az Európa-bajnok portugálok a selejtezőcsoport esélyesei, a magyar válogatott pedig a svájciakkal lehet harcban a második helyért, de úgy gondolja, egyik ellenfél sem nézheti le a magyarokat.

Magyarország a 2018-as, oroszországi vb egyetlen olyan európai selejtezőcsoportjában szerepel, amelyben három Eb-nyolcaddöntős gárda van. Az Európa-bajnok Portugália mellett Svájc, a Feröer-szigetek, Lettország és Andorra lesz a magyarok ellenfele. A kilenc csoportból az elsők jutnak ki, míg a nyolc legjobb második pótselejtezőt játszik majd a részvételért.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×