eur:
393.83
usd:
368.29
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Elődöntőbe verekedhetik magukat a pólósok

A magyar férfi vízilabda-válogatott Montenegró ellen játszik az olimpia negyeddöntőjében. Madaras Norbert, a Ferencváros kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázója az InfoRádiónak elmondta: szoros csatára számít a ma 16 órakor kezdődő mérkőzésen.

Talán az egyik legemlékezetesebb mérkőzést a 2013-as barcelonai világbajnokság döntőjében játszotta egymás ellen a két fél. Akik látták azt az összecsapást, bizonyára emlékeznek a magyar együttes remek védekezésére, számos blokkjára, s persze Nagy Viktor kapus parádés bravúrjaira. No meg arra, ahogy az ellenfél támadóit "csitíttotta le".

Madaras Norbert, a Ferencváros kétszeres olimpiai bajnok pólósa is nagyon nehéz és kemény meccsként élte meg az akkori finálét.

"Végig mi vezettünk, ők jöttek utánunk, és ez a végén is így volt, 7-7 után mi lőttük a győztes gólt. A találkozó egészén a mi kezünkben volt az irányítás. Méltó meccset játszottunk egy vb–döntőhöz képest" – emlékezett vissza.

A két csapat mérkőzésein egyébként sem meglepő, ha a játékosok a szokottnál is durvábban bánnak egymással a medencében. Kis Gábor, a Szolnok válogatott centere szerint ezúttal is hasonló ütközetre számíthat a közönség, mint a waterpolo.hu-nak mondta: "vér fog folyni!"

„Úgy vélem, ez inkább a montenegróiak miatt van, rájuk jellemző az efféle kemény játék. Különösen, ha ellenünk ugranak a medencébe. Ha csak vízilabdázni kellene, úgy kevesebb esélyük lenne, mert abban jobbak vagyunk. Ezzel sokat kompenzálnak" – indokolta a hatszoros olasz bajnok pólós az InfoRádiónak.

Benedek Tibor a fentebb említett vb-n debütált szövetségi kapitányként. Madaras Norbert tagja volt ennek a csapatnak, s a mostani, riói olimpiára készülő 19 fős bő keretnek is, de Brazíliába már nem utazhatott el.

"Tapasztaltabb lett azóta, ez sokat számít. Montenegró most hasonló helyzetben van, hisz Vladimir Gojkovicsnak is ez az első éve kapitányként" – mondta a Ferencváros pólósa, aki játékosként nemcsak a magyar válogatottban, hanem az olasz Pro Reccóban is együtt játszott, s aratott szép sikereket Benedek Tiborral.

Nem tartja meggyőzőnek Montenegró eddigi szereplését az ötkarikás játékokon, ugyanakkor megjegyezte: innentől lenullázódik minden, s ezen a meccsen valami új veszi kezdetét.

„Kemény és fizikális meccsre számítok, a verekedés határán, vagy még azon is túl, hisz mégis is csak egy olimpiai negyeddöntő lesz. Van néhány olyan játékosuk, akik sokkal inkább a keménységükről híresek, mintsem hogy jól vízilabdáznának. Ettől függetlenül két nagyon jó csapatról van szó, ezért könnyen lehet, hogy csak az utolsó percekben dől el a továbbjutás sorsa. Ez abban az esetben is így lenne, ha nem velük játszanánk” – fogalmazott az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×