eur:
392.8
usd:
366.39
bux:
66293.8
2024. április 25. csütörtök Márk

Takács Orsolya: "Még mindig szerveződik a csapat"

A magyar női vízilabda-válogatott center-bekkje az 5-3-as vereség ellenére a remek védekezést méltatta az ausztrálok elleni mérkőzés lefújása után. Az InfoRádiónak elmondta: jelenleg a csapategység elérése fontosabb, mint az eredmény.

Öt helyen változtatott a kapitány az Olaszország elleni szerdai mérkőzéshez képest. Takács Orsolya, Tóth Ildikó, Kasó Orsolya, Szilágyi Dorka és Gangl Edina került be a csapatba, bár utóbbi játékos végül nem ugrott a medencébe.

Nagy irammal kezdődött a találkozó. Noha az első negyedben egyszer sem vezetett Bíró Attila együttese, az eredmény mellett a játék képe is szoros és küzdelmes összecsapásról árulkodott. A negyed során háromszor is vezetett Greg McFadden-alakulata, a magyarok kétszer is egyenlítettek a csapatkapitány, Keszthelyi Rita révén. Először távoli bombája talált utat a hálóba, másodszor pedig büntetőből volt eredményes.

Masszív védekezéssel operált Ausztrália védelme: a szinte falként funkcionáló védőgyűrűről rendre visszapattantak az eleresztett dobások, ha a labda mégis eljutott a kapuig, a hálóőr volt résen. Így a nagyszünetre 4-2-es ausztrál vezetéssel mehettek a csapatok.

A folytatásban a védekezés magasiskolájából adott leckét mindkét oldal, az ausztráloknak kétszer mégis sikerült betalálniuk. Ezzel Magyarország válogatottja 5-3-ra kapott ki Ausztráliától a BENU-kupa második játéknapján.

Takács Orsolya, a válogatott center-bekkje szerint nem az eredmény, hanem a mutatott játék volt a fontos. Örült, amiért az előző, az olaszok elleni meccs óta védekezésben sokat fejlődött a csapat.

"Nem jó érzés kikapni. Nagyon nehéz volt ilyen sok center ellen játszani, ezért külön dicséretet érdemel a védelem. A góllövés még hátra van, de nem hiszem, hogy el vagyunk késve, hiszen még mindig szerveződik a csapat" - magyarázta Takács Orsolya az InfoRádiónak.

Spanyolország lesz a magyar női vízilabda-válogatott pénteki, s egyben utolsó ellenfele ezen a tornán. A találkozót 19 órától élőben közvetíti az M4 Sport csatorna. Takács Orsolya szerint ezen a meccsen sem az eredmény, hanem a csapatként egységesebbé válás lesz a cél.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×