eur:
392.88
usd:
366.07
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Dénes Tamás: Kassai Viktor is esélyes a döntőre

Dénes Tamás futball-szakíró, az InfoRádió munkatársa szerint Kassai Viktor is vezetheti a futball Európa-bajnokság döntőjét, ám jelenleg nem ő a legesélyesebb bíró.

„Az UEFA nyilvánosságra hozta az elődöntők mérkőzéseinek játékvezetőit és kiderült, hogy a svéd Jonas Eriksson vezeti majd a portugál-walesi találkozót, a német-francia mérkőzést pedig a jelenlegi sztárbíró, az olasz Nicola Rizzoli dirigálja majd” - mondta Dénes Tamás futball-szakíró.

Hozzátette: utóbbit sokan esélyesnek tartották a döntőre is, különösen azután, hogy az olaszok kiestek.

„De azért volt ellenérv is vele szemben: 2008-ban ő vezette az EB-döntőt és a nyitómérkőzést is, tehát talán túl sok lett volna neki a jóból” - fogalmazott a szakíró.

Mint mondta, nyugodtan kijelenthetjük, hogy aki az elődöntőben bíráskodik, az nem lesz a döntő játékvezetője.

„Internetes források szerint nagyon leszűkült a kör, 2-3 játékvezető esélyes a döntőre. Ebben a pillanatban szerintem az angol játékvezető, Mark Clattenburg a legesélyesebb, de ott van Kassai Viktor is. Elképzelhető, hogy egyikük vezeti, a másik pedig a tartalék játékvezető lesz” - jegyezte meg Dénes Tamás.

A futball-szakíró szerint a tornán mutatott teljesítményük között nincsen differencia, és talán azért esélyesebb Clattenburg, mivel Kassai vezette a nyitómérkőzést.

„Az UEFA játékvezetői bizottsága dönt ebben a kérdésben. Értékelik a teljesítményeket, és ebben a szakaszban az a játékvezető, aki jelentős hibát követett el, nyilván nem kerülhet be. Persze a lobbik is beindulnak, de az is szerepet játszhat, hogy ki áll pályafutása végén, kinek járna egy döntő. Kassai Viktor minden szempontból jó választás, az Eb-döntő neki is pályafutása csúcsa lehetne, függetlenül attól, hogy BL- döntőt már vezetett” - mondta Dénes Tamás futball-szakíró az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×