eur:
394.6
usd:
371.02
bux:
66548.24
2024. április 16. kedd Csongor

Megkezdődött az olimpiai formaruhák kiosztása

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szombat reggel megkezdte a formaruhák kiosztását riói játékokra utazó sportolóknak a Syma Csarnokban.

Siklós Erik, a MOB kommunikációs igazgatója arról tájékoztatta az MTI-t, hogy reggel 8 óra óta tart a ruhaosztás, a Szegeden készülő kajakos olimpiai bajnok, Janics Natasa azonban soron kívül, már pénteken átvehette öltözékét.

"Az elsők között érkezett ma a hétpróbázó Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi, a vívó Szász Emese, az öttusázó Marosi Ádám, Demeter Bence, Kovács Sarolta és Földházi Zsófia, az úszó Kis Gergő, Szilágyi Liliána és Bernek Péter, a kalapácsvető Pars Krisztián, a sportlövő Péni István, az asztaliteniszező Lovas Petra, a maratonista Erdélyi Zsófia és a szörfös Gádorfalvi Áron" - sorolta Siklós Erik, hozzátéve, július 15-ig összesen mintegy 300-an kapnak ruhát a budapesti helyszínen, a csaknem 160 sportoló pedig prioritást élvez az első nyolc napban.

A kommunikációs igazgató kitért arra, hogy a férfi kajaknégyes összetétele csak július 14-én dől el, de a MOB felkészült erre a helyzetre is.

Az olimpiai éremátadásnál használatos, úgynevezett pódiumruhákat a sportolók csak felpróbálják a Syma Csarnokban, de ezeket a MOB külön szállítja el majd Brazíliába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×