eur:
395.87
usd:
354.56
bux:
0
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

„DDR” nem játszik a németek ellen

„Világos nem a háromhátvédes rendszerre, Gomez ellenben igen” - hirdeti a Kicker, már az összeállításra utalva. „Itt vannak Buffon gyenge pontjai” - harsogja, jól értesültségét fitogtatva a Bild. Az olasz sportsajtó is lelkes, noha a készülődést beárnyékolja a tragédia: a dakkai vérengzésnek tíz olasz áldozata is volt. Este kilenc órától: Németország–Olaszország az Eb bordeaux-i negyeddöntőjében, a torna eddigi legnagyobb slágere.

Az olaszok bíznak a múltban, abban, hogy világ-, vagy Európa-bajnokságon soha nem kaptak ki a németektől, sőt négy történelmi győzelmet arattak, 1970-ben a mexikói Mundial elődöntőjében, 1982-ben a spanyolországi vb döntőjében, 2006-ban a németországi vb elődöntőjében és 2012-ben, a legutóbbi Eb elődöntőjében, Varsóban. Korábban ilyen jelentőségű meccset nagy tornán nem vívtak a torna korai szakaszában (értsd: az elődöntő előtt), most ellenben egyik gárda nem jut a legjobb négy közé.

Antonio Conte, a rendkívül népszerű olasz kapitány (aki a torna után a Chelsea FC menedzsere lesz) folytatni kívánja az eddigi nagyszerű szereplést. Csapata meggyőző sikert aratott a belgák, a svédek és a címvédő spanyolok ellen, s csak az írektől kapott ki, már csoportgyőztesként, tartalékos összeállításban. A másik három találkozón még gólt sem kapott. Veterán kulcsjátékosai közül Gianluigi Buffon és Giorgio Chiellini eddig kiválóan teljesített.

Apropó, Buffon! A legnagyobb példányszámú német napilap, a Bild kielemezte a kapus Eb-ken és vb-ken 2002 és 2016 között kapott góljait, s azt állapította meg, hogy a jobb felső sarokba érdems lőni neki, ott a leginkább sebezhető. Érdemes lesz majd figyelni, valóban így lesz-e...

Ha már Buffonnál tartunk, említsünk meg egy családi sztorit. Az 1962-es világbajnokságon Lorenzo Buffon volt az olaszok kapitánya a németek elleni, 0:0-ra végződött találkozón. A hajdani híres kapus a mostani csillag nagypapájának az unokatestvére.

Conte az olasz Tuttosport szerint a 3-5-2-es felállást választja majd, a németek számára különös módon DDR-nek rövidített világbajnok, Daniele De Rossi nem kerül be, Thiago Motta pedig eltiltását tölti majd. Buffon előtt a rutinos Barzagli, Bonucci, Chiellini trió kezd, Florenzi, Parolo, Sturaro, Giaccherini és De Sciglio alkotja a középpályássort, Eder és Pellé játszik majd elől.

A németeknél Neuer véd, Kimmich, Boateng, Hummels és Hector lesz a négy védő, Khedira és Kroos a két védekező középpályás, Özil, Müller és Draxler a támadótrió, a korábban Olaszországban is játszott Mario Gomez pedig a csúcsék. Így tudja a Kicker és így tudják az olasz lapok is. A jelek szerint eldőlt, hogy Joachim Löw, aki a 2010-es világbajnokság bronzmecsével kezdődően a legutóbbi 16 vb- vagy Eb-mérkőzéséből csak egyet veszített el, de azt éppen az olaszok ellen, nem kockáztatja meg a háromhátvédes felállást.

Eddig jól, sőt kiválóan működött a hátvédsora, a Nationalelf eddig nem kapott gólt a tornán. A szlovákok ellen pedig, először a torna kezdete óta, a támadójáték is „rendben” volt. Más kérdés, hogy most erősebb védelemmel kell majd szembe nézni

A találkozót magyar játékvezetői kar dirigálja majd, Kassai Viktor lesz a vezetőbíró, Ring György és Tóth Vencel a két asszisztens, valamint Bognár Tamás és Farkas Ádám a két alapvonali bíró. A lengyel Marciniak az úgynevezett negyedik játékvezető.

Az olaszok kérték az UEFA-t, hogy hadd játsszanak fekete gyászkarszalaggal, miután a dakkai vérengzésnek több honfitársuk is áldozatául esett. Megkapták az engedélyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×