eur:
393.77
usd:
367.96
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Újabb bravúrra készül az izlandi válogatott

Az angolok búcsúztatása után a vasárnapi negyeddöntőben a házigazda francia csapat ellen is bravúrra készül Izland válogatottja a labdarúgó Európa-bajnokságon.

A nyolcaddöntőben Angliát 2-1-re legyőző izlandiak számára továbbra is Dánia 1992-es és Görögország 2004-es kontinensbajnoki címe a példa, hiszen mindkétszer egy teljesen esélytelennek tartott csapat nyerte a tornát. Szintén napok óta hasonlítják az északi szigetország válogatottját a Leicester Cityhez, amely óriási meglepetésre bajnok lett a Premier League-ben, ráadásul a városban éppen annyian - 330 ezren - laknak, mint Izlandon.

"Azt szeretném, ha ugyanúgy érne véget a történetünk, ahogyan a leicesterieké. Megmutatták az erősségeiket, és mi is erre törekszünk. Ugyanaz a csapatszellem jellemzi mindkét társaságot, mi is készek vagyunk egymásért küzdeni" - nyilatkozta Izland szövetségi kapitányi párosának hazai tagja, Heimir Hallgrimsson.

A hétfői nyolcaddöntő jól mutatta, milyen hibákat nem szabad elkövetnie annak a csapatnak, amely az izlandiak ellen játszik. Az angolok gyorsan vezetést szereztek, de utána kihagyott az összpontosításuk, és az északiak néhány percen belül fordítani tudtak.

A franciák a kontinenstornán eddig mind a hat góljukat a második félidőben szerezték, de az Atlético Madrid csatára, Antoine Griezmann szerint ezt a vasárnapi, párizsi negyeddöntőben nem engedhetik meg maguknak. "Az első perceink nagyon rosszul sikerülnek, ebben javulnunk kell, mert nem fogjuk megúszni minden alkalommal" - mondta.

A házigazdák is hátrányba kerültek a nyolcaddöntőben, hiszen a meccs elején Írország szerezte meg a vezetést, de Griezmann két góljával végül fordítani tudtak.

Didier Deschamps szövetségi kapitány számára a védelem összeállítása okoz problémát, mert Adil Rami és N'Golo Kanté sem léphet pályára eltiltás miatt. Helyettük minden bizonnyal Samuel Umtiti - aki csütörtökön az FC Barcelonához szerződött - vagy Eliaquim Mangala, illetve Yohan Cabaye játszik majd.

A kapitány elmondta: jól tudják, hogy a hosszú, pontos bedobás a legveszélyesebb fegyvere Izland csapatának, és dolgoztak ennek a semlegesítésén. "Tudják, hogy nem jutnak túl sokszor szöglethez, ezt kompenzálják a remek bedobásaikkal, az ellenfeleik középhátvédeit pedig két magas csatárukkal nyomás alá helyezik. Minőségi játékosaik vannak, akik ráadásul a földön is kombinatív futballra képesek. A mieink már tanulmányozták a játékukat, és tökéletesen tudják, hogy Izland nem véletlenül jutott el a tornának ebbe a szakaszába. Megérdemlik, hogy itt legyenek" - nyilatkozta Deschamps.

A magyar válogatott csoportjából továbbjutott izlandi csapatnak sérültje és eltiltottja sincs, vagyis a legerősebb összeállításban szerepelhet.

A franciák még soha nem kaptak ki Izlandtól, mérlegük 8 győzelem és 3 döntetlen.

A mérkőzés vasárnap 21 órakor kezdődik a párizsi Stade de France-ban, a játékvezető a holland Björn Kuipers lesz.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×