eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Benedek Tibor hamarosan keretet hirdet

Benedek Tibor hamarosan keretet hirdet

Egy héten belül kijelöli 13 fős olimpiai keretét Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

Szerdán a margitszigeti sajtónyilvános edzésen a szakember elmondta, a múlt heti edzőtáborban és az azt követő mérkőzéseken sok mindenre választ kapott.

A válogatott Dubrovnikban edzett, majd Montenegróban egy négycsapatos tornán vett rész. Az együttes kezdésként 11-9-ra kikapott az olimpiai címvédő horvátoktól, majd 11-9-ra legyőzte a spanyol csapatot és 11-7-re Montenegrót.

Benedek Tibor hamarosan keretet hirdet

"Nem akarok sokat várni a csapathirdetéssel, elég hamar el fog jönni, egy héten belül. Beleszámít majd az egész éves teljesítmény, az együtt eltöltött három év, és az itt elvégzett munka is" - nyilatkozta a sajtó képviselőinek Benedek Tibor, hozzátéve, hogy nem igazán vannak már kérdőjelek a fejében.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, a kerethirdetést követően annak a 13 játékosnak már kizárólag csak arra kell koncentrálnia, hogy minél jobb teljesítményt nyújtson, ugyanakkor a fizikai felkészítés már most megkezdődött.

A csapat jelenleg Budapesten edz, majd jövő szombaton Miskolctapolcán az olimpiai házigazda brazilokkal játszik félhivatalos mérkőzést. Ezután a felkészülés következő állomása a margitszigeti BENU Kupa, melyen július 15. és 17. között a horvát, az ausztrál és a grúz csapat lesz az ellenfél. Ezt a tornát néhány nap pihenő követi, majd az együttes Belgrádba utazik, ahol a világ- és Európa-bajnok szerbekkel folytatja. A hathetes felkészülés után a válogatott július 30-án indul Rióba.

A sajtóeseményen Kemény Dénes a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke bejelentette, hogy a Volvóval kötött szponzori megállapodás értelmében a férfi válogatott 13, míg a női 3 személyautót kap a felkészülésre.

A magyar válogatott jelenlegi kerete:

-------------------------------------

Kapusok: Nagy Viktor, Decker Attila, Bisztritsányi Dávid

Mezőnyjátékosok: Zalánki Gergő, Vámos Márton, Madaras Norbert, Varga Dénes, Varga Dániel, Erdélyi Balázs, Bátori Bence, Manhercz Krisztián, Kis Gábor, Hárai Balázs, Tóth Márton, Bedő Krisztián, Szivós Márton, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hosnyánszky Norbert

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×