eur:
395.61
usd:
371.86
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma

Focilázban hangol a magyar kajak-kenu válogatott

A magyar-portugál Eb-mérkőzéssel hangolt a hétvégi Európa-bajnokságra a magyar kajak-kenu válogatott Moszkvában. Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője szerint csapatunk készen áll a rajtra.

Tíz érmet, olimpiai számokban mérve öt dobogós helyet vár Storcz Botond, a felnőtt válogatott vezetőedzője a moszkvai Európa-bajnokságon, amely az augusztusi riói olimpia főpróbája lesz. Csapatunk szerdán érkezett meg az orosz fővárosba, ahol a versenyzők együtt nézték meg a 3-3-ra végződő Magyarország-Portugália Európa-bajnoki mérkőzést, csütörtökön edzettek, pénteken pedig a női K-1 1000 méterrel, amelyben Takács Tamara szerepel megkezdődik a kontinensviadal.

Korábban már a férfi és női kajak szakág esélyeit elemeztük Storcz Botonddal, ezúttal a kenusokról, pontosabban a három olimpiai számról esik szó.

Noha a hazai válogatókon egyesben és Mike Róberttel párosban is Vasbányai Henrik nyerte el az indulási jogot a kontinensviadalra és a riói olimpiára is, mivel a moszkvai időrend nem kedvez a duplázásnak, így a szétlövésben alulmaradó olimpiai bajnokunk, Vajda Attila áll rajthoz C-1 1000 méteren.

„Attila a második válogatón megmutatta, hogy remek formában van, s bár nyilván nehéz egy versenyzőnek lemondania az olimpiáról, továbbra is mindent megtesz annak érdekében, hogy jó eredményt érjen el. Bár vannak olyan versenyszámok, amelyek foghíjasak, a C-1 1000 méter pont nem az, Martin Fuksa, Sebastian Brendel és Ilja Stokalov is ott lesz a rajtnál” – mondta Storcz Botond, aki dobogóra várja Vajda Attilát.

Ahogyan C-2 1000 méteren a Vasbányai Henrik, Mike Róbert párost is. A májusi duisburgi Világkupán nem jött ki számukra a lépés, és bár most is úgymond alapozó időszakban vannak a fiúk egy érem Moszkvából biztosan lökést adna számukra a riói játékok előtt - írja a kajakenusport.hu.

„Ebben a számban is meglehetősen erős lesz a mezőny, a korábbi kihívók mellett most már a moldáv Tarnovszkij testvérpárral is számolni kell” – folytatta a vezetőedző, aki a C-1 200 méteren induló fiatal Hajdu Jonatán számára is magasra rakta a lécet.

„Joni őszi betegsége már a múlté, ez a nyár most már élesben zajlik, szóval a maximumot várom el tőle is. Hogy ez mit jelent? Nagyon örülnék neki, ha a legjobb hat között zárna ezen a kontinensviadalon” – magyarázta Storcz Botond.

A versenyt a Duna TV és az Eurosport élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×