eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Párbajtőr: Imre Géza jobban teljesítene az Eb-n

Az egyik legrutinosabb versenyzőnek számító Imre Géza is tagja az Európa-bajnokságra utazó férfi párbajtőrvívó csapatnak. Az olimpiai ezüstérmes párbajtőröző az InfoRádiónak azt mondta: jobb teljesítményt szeretne nyújtani, mint az egy évvel korábbi kontinensviadalon.

„Szeretnék kicsit jobban szerepelni, mint a múlt évben, amikor csapatban hetedikek lettünk, egyéniben pedig már eléggé az elején kiestem. Figyelni kell a többi csapatra is, mert ennek alapján lesz összeállítva az olimpiai indulás rangsora és nem mindegy, hogy kikkel kerülünk össze. Figyelnünk tehát a többi csapatra is, hogy ők mit csinálnak, hogyan számolnak" - mondta Imre Géza az InfoRádiónak.

Az olimpiai ezüstérmes párbajtőröző mindenképpen motiválónak minősítette az utóbbi időszakban elért sikereit – a világbajnoki aranyérmet, az olimpiai kvalifikációt egyéniben és csapatban -, mert ezek lendületet adnak a következő időszakra.

„Jó visszajelzés, hogy ami munkát eddig végeztünk, annak megvan az eredménye. Ez önbizalmat is adhat a következő versenyekre. Azért nem szabad túlzottan nagy mellénnyel odaérkezni, de egy egészséges önbizalom azért nem árt” – fogalmazott a sportoló.

Rió kapcsán arra is kitért: nyilván sokat számít az is, hogy már van olimpiai rutinja, hiszen az más környezet, amelyet meg kell szokni, meg kell érezni. Az ottani hangulat, fokozott érdeklődés nyilván hathat a fiatal sportolókra, néhányan ettől meg tudnak rettenni és elbizonytalanodnak.

„Ennyiből talán előnyöm lesz, remélem, ezt ki tudom használni” - tette hozzá.

Beszámolt arról, hogy az Európa bajnokság után lesz néhány nap szünetük, azután pedig szinte az indulásig folytatják az edzéseket.

Azzal kapcsolatban, hogy mivel lenne elégedett az olimpián, azt mondta: nem feltétlenül helyezésben határozná ezt meg, hanem hogy úgy kössön ki az asszók után, hogy mindent megtett, amit lehetett.

„Ez nem feltétlenül jelenti az első helyet, hanem azt, hogy úgy érezzem: jól vívtam. De persze reménykedem a jó helyezésben is” – mondta az InfoRádiónak Imre Géza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×