eur:
394.36
usd:
370.05
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Gyárfás: nincs megállás, ezt végig kell csinálni

Minden a 2017-es vizes világbajnokságról szólt – mondta Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke. Az InfoRádiónak elmondta: örül, hogy a magyar úszók helytálltak a balatonfüredi nyíltvízi úszó világkupán. A szombati nyíltvízi úszó világkupán ötödik helyen ért célba Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó, aki elégedett a teljesítményével.

A nyíltvízi úszás soha ennyi támogatást nem kapott még – fogalmazott Gyárfás Tamás.

Kifejtette: a medencések – Gyurta Dani, Cseh Laci és a többiek – eddig is el voltak látva, olyan edzőtáborban készültek, amilyenben akartak, tehát a kormányzati támogatás a sportot illetően példátlan, de a nyíltvíziek eddig ennyi lehetőséghez nem jutottak, mint most.

„A Magyar Úszó Szövetség ilyen értelemben szerencsés helyzetben van, mert van egy begyakorlott csapatunk. De tudom, hogy egy vb megrendezése sokkal több energiába kerül” - mondta Gyárfás Tamás.

„Az Eb-től már nem tartok. Illetve abban az értelemben tartok, hogy minden másodpercet ki kell használni, fantasztikusan erős csapatot kell kovácsolni. Vagyis kettős felkészülés van. Egyrészt hogy legyen egy remek szervezőgárda 2500 önkéntessel, minden területen kiváló szakemberekkel, megbízható emberekkel, akik csak ennek élnek. Ugyanakkor kell egy csapat a vízben is. Nagyon komolyan készül az a társaság, akik erre vállalkoztak” - jelentette ki a Magyar Úszó Szövetség elnöke.

„Ebben nincs megállás, ezt végig kell csinálni” - fogalmazott Gyárfás Tamás.

Elégedett a teljesítményével Olasz Anna

Ötödik helyen ért a célba Olasz Anna világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó a szombati nyíltvízi úszó világkupán.

„Mivel itthon volt a verseny, ilyenkor mindenki dobogóra szeretne állni, és nyerni leginkább. De nekem az volt a legnagyobb célom idén és ezen a versenyen, hogy végre egy jó úszást tudjak produkálni, meg tudjam tartani azt a technikát, amit az edzőmmel megbeszéltünk, és lássam, hogy milyen formában vagyok. Hiszen három hét múlva úszok 10 kilométert, majd 25 kilométert az Európa-bajnokságon, ami nekem idén a legnagyobb versenyem. Ez volt most a főpróba erre” - mondta az InfoRádiónak Olasz Anna.

„Úgy gondolom, hogy ezt sikerült maximálisan betartani. Nyilván tudom, hogy van még min csiszolni, de úgy gondolom, hogy ez a három hét elegendő lesz erre” - fogalmazott a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes hosszútávúszó.

A taktikával kapcsolatban kifejtette: „azt beszéltük meg, hogy három körig maradok a mezőny végén – úgymond utazok – megpróbálok kimaradni a verekedésekből, és energiát spórolni, utána pedig az utolsó két kört meghúzom.

„Volt egy ritmusváltás kicsit hamarabb, amire jól tudtam reagálni, és felzárkóztam az élmezőnyhöz, majd pedig másfél körrel a vége előtt az olasz lány elment. Kicsit meglepődtem, hogy nem mentek vele a brazilok, akik mögött voltam, úgyhogy leszakadtunk tőle. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy jól sikerült a verseny” - véli Olasz Anna.

Hozzátette, hogy ez egy állomás volt a számára a felkészülésben. Mivel az Eb július elején-közepén van, így kicsit rövidebb az idei felkészülés, mint szokott lenni.

„Nagyon jó volt látni azt, hogy ilyen jól tudom tartani a világ élmezőnyével a tempót, hiszen az első tízben csak olyan ember volt rajtam kívül, aki megy az olimpiára. Ez sok pluszt ad nekem lelkileg, hogy jó az, amit csinálok, és jó formában vagyok” - hangsúlyozta világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes nyíltvízi úszó.

A teljes beszélgetést kedden 20 óra 30 perctől hallgathatják meg az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 18:04
×
×
×
×