eur:
393.14
usd:
366.26
bux:
66809.3
2024. április 26. péntek Ervin

Baráth Etele: Itt a kajak-kenu sportág új generációja

A kajak-kenu sportág, amely az utóbbi olimpiai játékokon rendre a legeredményesebb magyar sportág volt, 2016. június 18-án ünnepelte a szövetség fennállásának hetvenötödik évfordulóját. Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke 21 éve irányítja a szervezetet, ez alkalomból nyilatkozott az InfoRádiónak.

„Ebben a sportágban mindig történt valami új, technikai értelemben, létszámban és eredményességben is. Mindig újabb szakágak jelentek meg és egy emberközeli, a családokkal jó kapcsolattal rendelkező, igazi közösségi sporttá vált ez idő alatt” - mondta Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Hozzátette: 21 éve irányítja a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget, ezt az időszakot is rengeteg olimpiai bajnoki cím és érem fémjelzi és mindegyik sikernek megvan a maga története.

„Ilyenkor azt illik mondani, hogy mindegyik egyaránt közel áll a szívemhez. De miután az első olimpiám Atlanta volt 1996-ban, az a két olimpiai érem, a Kolonics-Horváth páros és a Kőbán Ritáé maradt leginkább emlékezetes. Ugyanakkor mély emberi ütések is értek ez idő alatt, mert az olimpiáknak nemcsak győzelmei, hanem vesztesei is vannak, sokféle dráma húzódik meg az olimpiai versenyek mögött” - hangsúlyozta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Baráth Etele szerint a kajak-kenu sportág érdekessége, hogy az olimpián mindig az utolsó számok egyike, ezért nagy terhet ró a versenyzőkre és sokkal több feszültséget okoz, hiszen a végén a győzelem nemcsak a kajak-kenu győzelme, hanem a magyar sport győzelme is.

„Ilyen mély generációváltás még nem következett be a sportágban az elmúlt 20 év alatt, mint most. Nem kerül be az olimpiai csapatba Kovács Katalin, a világ legnagyobb kajakosnője, háromszoros olimpiai bajnok versenyző, vagy a londoni olimpia két legnagyobb hőse, Kökény Roland és Dombi Rudolf, és Vajda Attila sem. Ugyanakkor mögöttük nagyon sok új, fiatal tehetség jött fel. Nem is beszélve azokról a 19-21 éves sportolókról, akik válogató versenyen ezüstérmesek, bronzérmesek voltak és helyük lett volna a csapatban” - fogalmazott Baráth Etele.

Mint mondta, nagy érdeklődéssel kell figyelni, hogy a fiatalok milyen eredményt érnek el és remélhetőleg a mögöttük lévő generáció is biztosítja majd, hogy a tokiói olimpiáig tovább erősödik a kajak-kenu sport.

Arra a kérdésre, hány éremre számít az olimpián, Baráth Etele azt válaszolta, fantasztikus eredmény volna, ha a 12 számból 6 magyar érem születne.

„Bízom benne, hogy ebből legalább kettő arany lesz, a többit meglátjuk. A kajak-kenu sport vezetői szerint is ez a reális, hiszen hihetetlen erejű a nemzetközi mezőny. Brazíliában is fantasztikusak a kenusok, Új-Zéland döbbenetes női kajakosokkal rendelkezik, a német férfi kajak pedig olyan erős lett az utóbbi időben, hogy szinte verhetetlennek tűnnek néhány számban. Nagyon komoly ellenfelekkel nézünk szembe, de bizakodó vagyok, hogy hozni fogjuk a szép átlagot” - mondta Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke az InfoRádiónak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×