eur:
395.44
usd:
372.02
bux:
65428.99
2024. április 16. kedd Csongor

Olimpikonokkal futunk neki a vívó Eb-nek

Legerősebb összeállításában, riói olimpikonjaival vesz részt a magyar válogatott a hétfőn kezdődő vívó Európa-bajnokságon a lengyelországi Torunban.

A magyar szövetség elnöksége május 24-i ülésén egyhangú döntéssel fogadta el az Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány által előterjesztett 24 fős névsort, melyben a riói kvótás Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter (valamennyi párbajtőr), Decsi Tamás, Szilágyi Áron (mindkettő kard), Szász Emese (párbajtőr), Márton Anna (kard), Knapek Edina és Mohamed Aida (mindkettő tőr) is szerepel.

A kontinensviadal az utolsó komoly erőfelmérő lesz a nyári játékok előtt, így a tíz magyar ötkarikás induló számára különös jelentőséggel bír majd, nem utolsó sorban azért, mert az Európa-bajnokság eredménye beszámít az olimpia előtti világranglistába, amely így módosíthatja a riói sorsolást.

"Speciális lesz ez az Európa-bajnokság, mert most nem elsősorban érmek és jó helyezések megszerzését tűztük ki célként, hanem azt, hogy az olimpikonok minél jobb helyzetbe kerüljenek a játékokra" - mondta az MTI érdeklődésére Szetey András, a válogatott menedzsere. - Természetesen egy magyar csapatnak soha nem lehet más célja, mint hogy érmeket, köztük aranyat nyerjen" - tette hozzá, megjegyezve még, hogy azoknak, akik nem jutottak ki az olimpiára, illetve olyan számokban, amelyekben nem rendeznek versenyt Rióban, az áprilisi férfi kard és női tőr csapatvilágbajnokság mellett az Eb az év kiemelkedő versenye.

A válogatott három részletben utazik el Lengyelországba, az első csoport szombaton indul.

A magyar Eb-csapat:

férfiak:

párbajtőr: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter

kard: Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron

tőr: Balogh Boldizsár, Dósa Dániel, Mátyás Bálint, Németh András

nők:

párbajtőr: Budai Dorina, Kun Anna, Révész Julianna, Szász Emese

kard: Garam Nóra, László Luca, Márton Anna, Záhonyi Petra

tőr: Knapek Edina, Kreiss Fanni, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida

A program:

június 20., hétfő - női kard, férfi tőr egyéni

június 21., kedd - női tőr, férfi párbajtőr egyéni

június 22., szerda - női párbajtőr, férfi kard egyéni

június 23., csütörtök - női kard, férfi tőr csapatverseny

június 24., péntek - női tőr, férfi párbajtőr csapatverseny

június 25., szombat - női párbajtőr, férfi kard csapatverseny

Címlapról ajánljuk
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

BL élőben
Két spanyol csapat is bejuthat most az elődöntőbe

Mind a két spanyol csapat is egygólos előnyről kezdi a visszavágót a BL-negyeddöntőben, hat napja a Barcelona Párizsban 3-2-re verte a PSG-t, az Atlético otthon, a metropolitanóban 2-1-re a Borussia Dortmundot. A mai két párból továbbjutók egymás ellen játszanak majd az elődöntőben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Irán még durvább támadással fenyegetőzik, Izrael megtorlást tervez - Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden

Izrael ellencsapásra készül Iránnal szemben, azonban jó esély van rá, hogy ez nem közvetlenül a perzsa állam területét veszi majd célba. Az Egyesült Államok közben nyomást gyakorol a zsidó államra, azzal a céllal, hogy ne legyen további eszkaláció. A Hamász visszadobta az összes izraeli előterjesztést a túsztárgyalások során és még nehezebben teljesíthető követeléseket fogalmazott meg. Irán bejelentette: ha Izrael támad, elsöprő és azonnali megtorlással fognak válaszolni. Híreink az izraeli-iráni konfliktusról kedden.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×