eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Imolába költözhet az Olasz Nagydíj

Monza helyett Imolában rendezhetik jövőre a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szombaton azt mondta: az olasz szövetség (ACI) kezében van a döntés, amelyet ő mindenképpen elfogad majd.

"Ha ők nem boldogok Monzában, és Imolába akarnak költözni, én örömmel támogatom Imolát" - nyilatkozta Ecclestone az Európa Nagydíj új helyszínén, az azeri fővárosban, Bakuban.

A San Marinóban található Imolában 27 alkalommal rendeztek Forma-1-es futamot - legutóbb 2006-ban -, 1994-ben ezen a pályán hunyt el a háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna. A világsorozat történetében Monzában rendezték a legtöbb versenyt, ez a színhely - az 1980-as újjáépítés kivételével - 1950 óta minden évadban otthont adott egy-egy futamnak.

Ecclestone elismerését fejezte ki azért, hogy az Enzo Ferrari nevét viselő komplexumot a közelmúltban modernizálták. A versenypálya vezetője, Uberto Selvatico Estense a La Repubblica című olasz lapnak azt mondta, hogy Ecclestone négy éven át tárgyalt a monzaiakkal, végül elveszítette a türelmét.

"Felhívott minket, és azonos kereskedelmi feltételeket kínált. Ezeket mi elfogadtuk, és aláírtuk a 2017-re vonatkozó szerződést" - fogalmazott.

A megállapodás ellenére csak akkor rendezik valóban Imolában a futamot, ha az ACI továbbra sem tud megállapodni Monzával.

Ecclestone szombaton arról is beszélt, hogy az országot sújtó válság miatt erősen kétséges a Brazil Nagydíj jövője. Hozzátette: a dél-amerikai futamot Argentínában rendezhetik meg.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×