eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Imolába költözhet az Olasz Nagydíj

Monza helyett Imolában rendezhetik jövőre a Forma-1-es Olasz Nagydíjat.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone szombaton azt mondta: az olasz szövetség (ACI) kezében van a döntés, amelyet ő mindenképpen elfogad majd.

"Ha ők nem boldogok Monzában, és Imolába akarnak költözni, én örömmel támogatom Imolát" - nyilatkozta Ecclestone az Európa Nagydíj új helyszínén, az azeri fővárosban, Bakuban.

A San Marinóban található Imolában 27 alkalommal rendeztek Forma-1-es futamot - legutóbb 2006-ban -, 1994-ben ezen a pályán hunyt el a háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna. A világsorozat történetében Monzában rendezték a legtöbb versenyt, ez a színhely - az 1980-as újjáépítés kivételével - 1950 óta minden évadban otthont adott egy-egy futamnak.

Ecclestone elismerését fejezte ki azért, hogy az Enzo Ferrari nevét viselő komplexumot a közelmúltban modernizálták. A versenypálya vezetője, Uberto Selvatico Estense a La Repubblica című olasz lapnak azt mondta, hogy Ecclestone négy éven át tárgyalt a monzaiakkal, végül elveszítette a türelmét.

"Felhívott minket, és azonos kereskedelmi feltételeket kínált. Ezeket mi elfogadtuk, és aláírtuk a 2017-re vonatkozó szerződést" - fogalmazott.

A megállapodás ellenére csak akkor rendezik valóban Imolában a futamot, ha az ACI továbbra sem tud megállapodni Monzával.

Ecclestone szombaton arról is beszélt, hogy az országot sújtó válság miatt erősen kétséges a Brazil Nagydíj jövője. Hozzátette: a dél-amerikai futamot Argentínában rendezhetik meg.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×