eur:
393.84
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Vajda Attila visszavágott

Megnyerte férfi kajak 1000 méteren egyesben az olimpiai válogatást Dombvári Bence. A Honvéd versenyzője a sportág második hazai válogatóján is győzött - a fiatal Kopasz Bálint (Algyő) előtt - Szegeden, így gyakorlatilag riói indulónak tekinthető. Kenu egyesben 1000 méteren Vajda Attila (Szeged) nyert Vasbányai Henrik (KSI) előtt, a két klasszis között szétlövés dönthet.


A nőknél kajak egyesben 500 méteren Csipes Tamara (Honvéd) nyert Kárász Anna (Szeged) és Homonnai Luca (Győr) előtt. Ebben a számban a legjobbak a négyesbeli szerepléshez kerültek közelebb. Az olimpiai bajnokok közül Fazekas-Zur Krisztina (Győr) a negyedik, Szabó Gabriella (Honvéd) az ötödik, Kovács Katalin (Honvéd) a nyolcadik lett.

Kajak kettesben 200 méteren is pótválogató lehet, mivel ezúttal a Tótka Sándor (Újpest), Molnár Péter (Honvéd) páros győzött az egy hónapja első helyezett Horváth Bence, Szomolányi Máté (Győr) duó előtt.

Kenu egyesben 200 méteren Nagy Péter és Lantos Ádám holtversenyben végzett az élen. (A Győr két sprintere párosban éppen együtt szerepel.) Az első válogató győztesét, Hajdu Jonatánt (Dunaferr) délelőtt - túl könnyű hajója - miatt kizárták.

Ugyanebben a számban a hölgyeknél Lakatos Zsanett (Győr) nyert, és mivel az első válogatón is ő lett az első, indulhat a moszkvai Európa-bajnokságon.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×