eur:
393.76
usd:
365.45
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Kovács és Vajda is döntőbe jutott

Nem született meglepetés a második olimpiai válogatóverseny délelőtti selejtezői során, a háromszoros olimpiai bajnokok, Kovács Katalin és Kammerer Zoltán és a szintén ötkarikás aranyérmes Kökény Roland és Vajda Attila is beverekedte magát a délutáni egyes döntőkbe - számol be a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapja, a kajakkenusport.hu.

Hatalmas mezőny állt rajthoz női és férfi kajak egyesben is, a női középfutamok során például olyan nevek búcsúztak, mint a tavalyi világbajnokságon érmet szerző Bodonyi Dóra, vagy éppen a többszörös korosztályos világbajnok Takács Tamara, pedig a K-1 500 méteres válogatót már korábban megnyerő Kozák Danuta nem is állt rajthoz.

Miután a szám győztese már megvan, ezért a női K-1 500 méter tétje az, hogy kiket vesz majd számításba a szövetség szakmai vezetése, amikor a női négyes összeállításáról lesz szó. Mindenesetre a csapathajóba kerülésre esélyes versenyzők mind ott lesznek a délutáni döntőben, amelybe kvalifikálta magát Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina, Homonnai Luca, Kárász Anna, Vad Ninetta, Lucz Dóra, Szabó Gabriella, Kovács Katalin és Hagymási Réka is.

„Nagyon örülök neki, hogy ott lehetek a döntőben – mondta Kovács Katalin, aki a második középfutamból verekedte be magát a fináléba. – Az utóbbi hetekben végre ismét jól esett a kajakozás, az első válogató előtt a hajóm, a lapátom és én valahogy nem alkottunk egy egységet, azóta viszont egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány edzés után voltam csalódott. Jó, hogy végigcsináltam ezt az egy hónapot.”

Férfi K-1 1000 méteren Kökény Roland középfutamgyőztesként jutott a délutáni döntőbe. Az olimpiai bajnok az első válogatót betegség miatt kihagyta, most viszont Ceiner Benjámin, Tóth Dávid és Nádas Bence előtt futott be a célba. Ebben a számban a másik középfutamot, kisebb meglepetésre, Kopasz Bálint nyerte Dombvári Bence előtt, mögöttük Solti László, a kilences pályán versenyző Kammerer Zoltán és Bogár Gábor futott be, ők szintén mindhárman a fináléba kerültek.

„Az előfutamban trükköztem egy kicsit, nem hajtottam ki magam, hogy a középfutamban a szélére kerüljek – mondta Kammerer Zoltán. – A középfutamban pedig az volt a taktikám, hogy kapjak ki minél jobban Dombvári Bencétől, mert a döntőben nem akarok mellőle versenyezni. Ha sikerülne ebben a számban dobogóra állnom, az adna nekem némi lelki megnyugvást. Az biztos, hogy nem a tegnapi volt életem legjobb napja, de azóta beszéltem a szeretteimmel, mindenki ugyanúgy szeret, mint eddig, beszéltem a főnökömmel, aki azt mondta, hogy addig kajakozom, ameddig csak akarok. Nem történhet tragédia, maximum egy rekorddal kevesebb leszek” – tette hozzá a háromszoros olimpia bajnok, a tegnapi négyesben elszenvedett vereségre utalva.

C-1 1000 méteren is óriási csata lesz délután. Futamgyőztesként került a legjobbak közé az első válogatót megnyerő Vasbányai Henrik, ahol többek közt újra összecsaphat az olimpia bajnok Vajda Attilával, aki saját előfutamából másodikként jutott tovább. A fináléban szerepelni fog még Kiss Tamás, Forgó Christopher, Korisánszky Dávid, Szabó Kristóf, Bodonyi András, Sarudi Pál és Varga Dávid is.

A délelőtt folyamán rendezték a második olimpiai válogatón a C-1 200 méteres előfutamokat is. Az első válogatón győztes Hajdu Jonatán hiába nyerte meg a saját selejtezőjét, kizárták a versenyből, mert a hajója könnyebb volt az előírtnál. A fiatal versenyző klubja, a Dunaferr SE ugyan óvást nyújtott be, de jelen állás szerint bárki nyeri a döntőt, ebben a számban biztos szétlövés lesz.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×