eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Újabb aranyakkal gyarapodott a magyar csapat

Szombaton folytatódott Kapás Boglárka és Cseh László remeklése a londoni Európa-bajnokságon. A záró nap előtt nehéz elképzelni, hogy az éremtáblázat élén ne Magyarország végezzen.

Cseh László a 200 pillangó után aratott sikere után 100 pillangón is nyert. A harmadik helyen fordult, majd utána ellenállhatatlanul úszott, és ha nem is nagy fölénnyel, de új Európa-bajnoki csúccsal tudott győzni. Ezen az Eb világossá vált, hogy erre a két számra fókuszál innentől, a 200 vegyes már nem érdekli igazán.

"Tényleg, országos csúcs? Mennyivel? Egy század? Na, így kell rekordokat dönteni. Egyébként jó úszás volt, de nagyon azt érzem, hogy még rengeteg maradt bennem, és ezt ki is fogjuk elemezni, mert Rióban jóval többet akarok kihozni magamból ezen a távon is" - mondta a 30 éves klasszis a siker után.

1500 gyorson Kapás Boglárka csütörtök óta a harmadik aranyát szerezte. Rögtön az élre állt, és 10 másodperces előnnyel, Európa-bajnoki rekorddal csapott elsőként célba. Nem kétséges, hogy az Újpest versenyzőjének igazán emlékezetes maradt az angliai kontinenstorna, a záró napon pedig 400 gyorson bizonyíthat. Juhász Adél a 1,5 kilométeres távon hatodikként zárt.

"Nagyon örülök, pont így terveztem ezt a versenyt, pontosabban Belmonténél sohasem lehet tudni, hogy épp aznap mit akar: megy, mint a meszes, vagy csak utazik, mint ma. Én mindenesetre azt mondtam magamnak 300-nál, egy életem, egy halálom, most elindulok. Az Európa-bajnoki csúcs megdöntése volt a célom, ez sikerült, boldog vagyok" - összegzett Kapás Boglárka.

200 háton Balog Gábor a negyedik helyen végzett. Nyert a lengyel Radoslaw Kawecki. 200 gyorson Verrasztó Evelyn ötödik, Késely Ajna hatodik lett. Kettejüket mindössze nyolc századmásodperc választotta el egymástól. Győzött az olasz Federica Pellegrini.

A férfi 4-szer 200-as gyorsváltók döntőjében Kozma Dominik a negyedik, Kis Gergő és Telegdy Ádám a hetedik helyen adta át a magyar váltót, és már Bernek Péter sem tudott előrébb kerülni. Az aranyérmet a holland kvartett szerezte meg.

200 pillangón Szilágyi Liliána a második, Jakabos Zsuzsanna az ötödik idővel került a döntőbe. 50 gyorson Takács Krisztián hatodikként jutott be a fináléba. Bohus Richárd a 16. lett, így búcsúzott.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×