eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nyert az Eger Szolnokon, elmaradt a bajnokavatás

Harmadik meccsükön első győzelmét aratta az Eger a Szolnok ellen a döntőben, így elmaradt szombaton a bajnokavatás a férfi vízilabda ob I-ben.

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharcban az összesítésben 2-0-ás hátrányban lévő egriek éltek az utolsó lehetőséggel, így meghosszabbították a 2015/16-os bajnoki szezont. A Szolnoki Dózsa eddig hét elsőséget szerzett, az Eger pedig háromszoros magyar bajnok.

E.ON férfi ob I, döntő, 3. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa-Közgép - ZF-Eger 9-12 (2-3, 2-3, 3-3, 2-3)

---------------------------------------------------------

góldobók: Vámos 2, Younger, Kis, Varga Dá., Aleksic, Madaras, Mitrovic, Gocic 1-1, illetve Vapenski, Cuk 3-3, Hárai, Szivós, Biros 2-2

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-1 a Szolnok javára.

Bátran, harcosan kezdett a vendégegyüttes, amely a nyitónegyed közepéig két góllal elhúzott, ám a hazaiak szépítettek, az első szünetig azonban az Eger megtartotta minimális előnyét (2-3).

A második nyolc percben a játékot irányító egriek világbajnok centerük, Hárai Balázs látványos csavargóljával 4-2-es vezetésre tettek szert, a szintén vb-aranyérmes Vámos Márton duplájával alakult 3-4-re, majd az olimpiai bajnok center, Kis Gábor jóvoltából 4-4-re az állás. A nagyszünetre azonban 6-4-es egri vezetésnél vonulhattak el a csapatok, miután Hárai megint megvillant, a háromszoros olimpiai aranyérmes, 40 éves Biros Péter pedig büntetőből volt pontos.

A harmadik negyed az olimpiai és világbajnok Varga Dániel ötméteresből elért góljával kezdődött, de hamar érkezett az egri válasz, sőt a triplázó szerb Boris Vapenski balkezes bombájával már 8-5-re lépett el a vendéggárda. A Szolnok gyors egymásutánban kétszer is betalált, a játékrészt azonban a világbajnok Szivós Márton védhetetlen büntetője zárta le (7-9).

Szivós parádés lökete jelentette a hatásos bevezetését a befejező negyednek, így szűk hat perccel a vége előtt három góllal vezetett az Eger (7-10). A Szolnok 8-10-re, majd 9-11-re még felzárkózott, Biros azonban, amikor még bő két perc volt hátra, újabb eredményes büntetőjével gyakorlatilag eldöntötte a meccset. Nyert 12-9-re a vendégcsapat, így a döntős párharc folytatódik.

A negyedik mérkőzést Egerben rendezik szerdán 20 órától.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×