eur:
392.8
usd:
367.99
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Két évre eltilthatják Niersbachot

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai bizottsága kétéves eltiltást kért a német szövetség (DFB) korábbi elnökére, Wolfgang Niersbachra.

A testület pénteken nyilvánosságra hozott vizsgálati dokumentuma szerint a sportvezető megsértette az etikai kódexet, ezért a bizottság a kétéves eltiltás mellett 30 ezer svájci frankos (8,5 millió forintos) bírságot javasolt. Niersbach a DFB-t és a FIFA-t is érintő korrupciós botrány miatt tavaly novemberben lemondott posztjáról.

A vesztegetési ügy tavaly októberben robbant ki, amikor a Spiegel című német lap arról írt, hogy a németek szavazatokat vásároltak a 2006-os világbajnokság helyszínének 2000-es kijelölése előtt, a 24 tagú végrehajtó testületből négy ázsiai tag pénzt kapott tőlük. Az újság szerint a németek Robert Louis-Dreyfus - az adidas 2009-ben elhunyt vezérigazgatója - segítségével "feketekasszát" hoztak létre, és cégvezető kölcsönözte a pénzt is.

A Spiegel azt írta, Franz Beckenbauer, a világbajnokság szervezőbizottságának elnöke, valamint Niersbach, a DFB akkori alelnöke is tudott a megvesztegetésről, a pénzt (6,7 millió eurót) pedig 2005-ben a FIFA-n keresztül juttatták vissza Louis-Dreyfusnak. Niersbach, Beckenbauer és a DFB is határozottan visszautasította, alaptalannak nevezte a Spiegel által írtakat, kijelentve, hogy az újság nem tudja bizonyítani állításait.

A tíz évvel ezelőtti világbajnoksággal összefüggésben a német ügyészség és adóhatóság, valamint a svájci szövetségi ügyészség is vizsgálatot folytat.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×