eur:
394.21
usd:
370.76
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Igazságos döntetlen Afrika legjobbja ellen

Utolsó hazai felkészülési mérkőzésén gól nélküli döntetlen ért el az Eb-re készülő magyar labdarúgó-válogatott Elefántcsontpart ellen.

A magyar válogatott kezdőcsapata: Király Gábor - Fiola Attila, Juhász Roland, Lang Ádám, Kádár Tamás - Nagy Ádám, Pintér Ádám - Gyurcsó Ádám, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs - Szalai Ádám.

Az elefántcsontpartiak: Sylvain Gbohouo – Mamadou Bagayoko, Eric Bailly, Lamine Koné, Wilfried Kanon – Jean Seri – Ismaël Diomandé –Max Gradel, Jonathan Kodjia, Victorien Angban – Salomon Kalou.

Bernd Storck biztosan nem ezzel a tizeneggyel fogja kezdeni az Európa-bajnokságot, több, korábban keveset játszó, vagy a válogatottban kevesebbet játszó futballistának is játéklehetőséget ad. Az sem mellékes, hogy a válogatott kemény edzéseket végzett az elmúlt időszakban, egyelőre aligha várható el a frissesség. 

Mezőnyjátékkal telt az első negyedóra, helyzet egyik oldalon sem adódott. 

A 20. percben Gyurcsó Ádám veszélyes szabadrúgását szögletre ütötte az elefántcsontparti kapus. 

Négy perccel később Pintér Ádám látványos mozdulattal kapura küldte a labdát, kicsit irányt tévesztett. 

A 30. percben Kleinheisler észrevette, hogy kilépett a kapus, emelt, de a kapu fölé. 

A 32. percben Nagy Ádám passzával Gyurcsó Ádám kilépett, gyenge lövését a kapus kiütötte. A felpörgő labdát Szalai Ádám újra a kapura próbálta küldeni, de ez sem ment be. 

Cserék a második félidőre. A 102. szereplésével immár egyedül rekorder Király Gábort Gulácsi Péter, Kleinheisler Lászlót Gera Zoltán váltotta. 

Szép elefántcsontparti akció végén Kalou előrevetődve a kapu fölé fejelt. Ez csak a vendégeken múlt…

A magyar válogatott teljesítménye visszaesett az első félidőbelihez képest. 

Csere: Gyurcsó Ádám helyén Nemanja Nikolics.

Mezőnyjáték után újabb magyar csere, Nagy Ádámot Böde Dániel váltotta. 

Szalai Ádám kapura lövésre szánta rá magát, de fölé ment a labda. 

Csere és egyben nyelvtörő: Szalai helyett Sallai. Sallai Roland újonc, nagybátyja, Sallai Sándor a nyolcvanas évek legkiválóbb magyar jobbhátvédje volt. Édesapja, Sallai Tibor is magyar bajnok futballista volt. 

Nem friss a magyar csapat, sőt egyre fáradtabbnak tűnnek a játékosok. 

Még egy újoncot avatunk, Vida Máté is átesik a tűzkeresztségen. Dzsudzsák Balázst váltotta. 

Véget ért a mérkőzés, 0-0.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×