eur:
395.94
usd:
369.1
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Janics túl az első ütközeten

Duisburgban már a középfutamban találkozott egymással Douchev-Janics Natasa és Lucz Dóra, ezúttal három századmásodperccel a rutinos versenyző volt jobb, de holnap a döntőben ismét összecsapnak.

Duisburgban, a világkupa női K-1 200 méteres futama egyben 2. olimpiai válogatónak számít a két magyar női kajakos számára.

A riói indulási jogért harcoló Douchev-Janics Natasa és Lucz Dóra is sikerrel vette a péntek délelőtti előfutamot K-1 200 méteren a duisburgi kajak-kenu világkupán. A háromszoros ötkarikás aranyérmes Douchev-Janics győzelemmel, a 21 éves, korosztályos világbajnok Lucz pedig negyedik hellyel biztosította a helyét a délutáni középfutamban - írja a kajakkenusport.hu.

A sorsolás szeszélye folytán a két magyar versenyző ugyanabba a középfutamba került. A rajtot Lucz Dóra kapta el jobban, fél távig talán hajszállal vezetett is, aztán a hajrában az ukrán Todorova elment mellette és Douchev-Janics is megközelítette. Az ukrán nyert és a cél előtt néhány méterrel a háromszoros olimpiai bajnoknő is feljött a második helyre, de a holnapi döntőbe legjobb harmadik idővel az UTE 21 éves versenyzője is kvalifikálta magát.

„Nagyon örültem, hogy egy középfutamba kerültem Natasával – nyilatkozta a pénteki verseny után Lucz Dóra. – Tudtam, hogy itt majd maxot kell menni és az plusz öröm, hogy ezzel a jól sikerült pályával sikerült bejutnom a döntőbe. Most már egyértelmű a cél, szeretném megverni Natasát, hogy szétlövést vívjak ki” – tette hozzá a fiatal versenyző, amíg rutinos vetélytársa csak annyit mondott a mai verseny után, hogy még nem nyugodt a párharc végkimenetelét illetően.

A múlt heti, szegedi válogatót Douchev-Janics nyerte, ha ezen a hétvégén is előrébb végez Lucz Dóránál, akkor Kozák Danuta után másodikként ő is bekerül a riói csapatba.

A világkupa pénteki napján az előfutamokból minden magyar páros bekerült a délutáni középfutamokba. Onnan nem került a szombati döntőbe K-1 1000 méteren a felnőtt nemzetközi mezőnyben most bemutatkozó Kopasz Bálint és Bogár Gábor sem. Hasonlóan járt Bodonyi András is, aki nagyon erős középfutamban lett ötödik.

K-2 200 méteren viszont futam másodikként könnyedén jutott a holnapi fináléba a világbajnoki címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter duó és a másik magyar egység, a Birkás Balázs, Balaska Márk kettős is.

Devecseriné Takács Kincső is jól versenyzett ma C-2 200 méteren. A magyar válogatón múlt héten második helyen befutó kenus ma az előfutamában és a középfutamban is második lett, így holnap döntőzhet.

Szintén egy középfutamba került a két fiatal magyar páros férfi K-2 1000 méteren. A Noé Zsombor, Vass Péter duó tavaly ezen a versenyen bronzérmes lett, most viszont középfutam negyedikként nem jutott be a legjobbak közé, Janza Richárd és Korondy Tamás pedig hatodikként búcsúzott.

A világkupa további programja:

szombat:

előfutamok 8.40

középfutamok 9.55

döntők 12.30

előfutamok 15.00

középfutamok 17.10

vasárnap:

döntők 10.30

A világkupa döntő futamait szombaton és vasárnap az M4 Sport csatorna élőben közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

Ismét célt ért a „pandadiplomácia” – szent a béke Kína és Ausztrália között?

A kínai miniszterelnök canberrai látogatása a két ország közötti diplomáciai viszony helyreállításának betetőzése – mondta az InfoRádióban Salát Gergely sinológus. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa hozzátette: a kínai vezetés pontosan tudta, hogy a korábban kirótt kereskedelmi szankciókkal sokat árthat az ausztrál gazdaságnak, mostanra azonban mindkét fél belátta, jobb a békesség.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×