INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

kajak-kenu

szlalom

budapest

Indul a budapesti szlalom kajak-kenu pálya tervezése

InfoRádió / MTI

A tervek szerint még idén elkészül a budapesti szlalom kajak-kenu pálya beruházási terve.

A magyar szövetség (MMKSZ) szerdai hírleve emlékeztet: a kormány néhány hete határozatban döntött arról, hogy a tervezésre biztosítja a szükséges anyagi erőforrásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán az Országházban fogadta José Perurena Lopezt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnökét, Simon Tolusont, az ICF főtitkárát, valamint Baráth Etelét, az MKKSZ elnökét. A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is. A megbeszélésen szó esett arról a kormányzati szándékról is, hogy Budapesten szlalom pálya létesüljön.

"Arról beszélgettünk, hogy hol épülhetne meg a pálya" - idézte a hírlevél Baráth Etelét. "Eddig két helyszín merült fel, Csepel és az észak-budai rész. A szlalom szakágban négy aranyérmet osztanak az olimpián, ezekért mi eddig nem tudtunk versenybe szállni, mert nincs pályánk. A miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen az ICF vezetői elmondták, hogy egy szlalom pálya létesítése megtérülő beruházás lehet, mert a szabadidősportban és az utánpótlásképzésben is használható egy ilyen létesítmény, valamint biztosítottak bennünket a támogatásukról."

A két hete elfogadott kormányhatározat szerint a pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig el kell készülnie, valamint felkérték a kormánybiztost arra, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a létesítmény megvalósíthatóságára vonatkozó beruházási terv is.

"Segítséget fogunk kapni az ICF-től, hogy ezek a műszaki tervek minél előbb elkészülhessenek. Ha ez még idén összejön, akkor jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető, ha a főváros olimpiát rendezhet. Meggyőződésem, ha megvalósul ez a beruházás, és átadjuk a pályát, akkor az egy újabb érv lehet Budapest mint a 2024-es olimpiára kandidáló város mellett" - tette hozzá Baráth Etele.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018