eur:
395.76
usd:
368.72
bux:
69711.91
2024. június 17. hétfő Alida, Laura

Indul a budapesti szlalom kajak-kenu pálya tervezése

A tervek szerint még idén elkészül a budapesti szlalom kajak-kenu pálya beruházási terve.

A magyar szövetség (MMKSZ) szerdai hírleve emlékeztet: a kormány néhány hete határozatban döntött arról, hogy a tervezésre biztosítja a szükséges anyagi erőforrásokat.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt szerdán az Országházban fogadta José Perurena Lopezt, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) elnökét, Simon Tolusont, az ICF főtitkárát, valamint Baráth Etelét, az MKKSZ elnökét. A kormányfő irodájában tartott tanácskozáson részt vett Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke és Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti beruházások kormánybiztosa, a budapesti olimpiai pályázat vezetője is. A megbeszélésen szó esett arról a kormányzati szándékról is, hogy Budapesten szlalom pálya létesüljön.

"Arról beszélgettünk, hogy hol épülhetne meg a pálya" - idézte a hírlevél Baráth Etelét. "Eddig két helyszín merült fel, Csepel és az észak-budai rész. A szlalom szakágban négy aranyérmet osztanak az olimpián, ezekért mi eddig nem tudtunk versenybe szállni, mert nincs pályánk. A miniszterelnökkel folytatott beszélgetésen az ICF vezetői elmondták, hogy egy szlalom pálya létesítése megtérülő beruházás lehet, mert a szabadidősportban és az utánpótlásképzésben is használható egy ilyen létesítmény, valamint biztosítottak bennünket a támogatásukról."

A két hete elfogadott kormányhatározat szerint a pálya létesítésére vonatkozó megvalósíthatósági tanulmánynak szeptember 30-ig el kell készülnie, valamint felkérték a kormánybiztost arra, hogy a tanulmány alapján december 31-ig legyen meg a létesítmény megvalósíthatóságára vonatkozó beruházási terv is.

"Segítséget fogunk kapni az ICF-től, hogy ezek a műszaki tervek minél előbb elkészülhessenek. Ha ez még idén összejön, akkor jövő év végére akár már maga a pálya is megnyithatja kapuit. Fontos, hogy olyan létesítmény épüljön, amely különböző kiszolgáló blokkokkal bővíthető, ha a főváros olimpiát rendezhet. Meggyőződésem, ha megvalósul ez a beruházás, és átadjuk a pályát, akkor az egy újabb érv lehet Budapest mint a 2024-es olimpiára kandidáló város mellett" - tette hozzá Baráth Etele.

Címlapról ajánljuk
A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

A politikai „kihalás” fenyegeti a torykat

„Politikai kihalás” fenyegeti a brit Konzervatív pártot – így jellemezhető egy új közvélemény-kutatás, amely szerint az Egyesült Királyság kormányát adó erő parlamenti képviselete drámai módon visszaesik a július 4-i választások után.

Karácsony Gergely a Kúriához fordult, új választást szeretne - itt vannak az indokai

Budapest főpolgármestere beadta hétfőn a Kúriának azt az indítványt, amelyben a főpolgármester-választás eredményének megsemmisítését és a szavazásnak az egész városban történő megismétlését kéri.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Csúcsdöntésekkel indul a hét az amerikai tőzsdén

Vegyes mozgásokkal indult a hét a tőzsdéken, az ázsiai piacokon nem alakult ki határozott irány, miután a befektetők egy sor friss gazdasági adatot értékeltek, beleérve az vártnál jobban alakuló kiskereskedelmi számokat, és a vártnál rosszabb ipari statisztikákat. A kedvezőtlen ázsiai hétindítás ellenére az európai piacokon pozitív felütéssel indult a nap a múlt heti lejtmenet után, bár a nyitástól távolodva elkezdett fogyni a lendület és délutánra vegyes mozgások alakultak ki. Az amerikai indexek emelkedtek, új történelmi csúcsok születtek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. június 17. 22:01
2024. június 17. 20:59
×
×
×
×