eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid

Kozák Danuta altatott, majd aratott

Férfi kajak egyesben Dombvári Bence, kenu kettesben a Vasbányai Henrik, Mike Róbert duó győzött az I. olimpiai válogatóversenyen Szegeden 1000 méteren.

A tavalyi versenyszezon nagy részét kihagyó Dombvári Bence kiválóan felépítette a döntőt, és végül magabiztosan nyert a jól hajrázó Pauman Dániel előtt.

Vasbányai Henrik és Mike Róbert is a szokásos taktikát követte: a páros visszafogottan kezdett, féltávnál állt az élre, és simán győzött.

A harmadik A-döntőt a női kajak egyesek 500 méteres számában rendezték a Maty-éren a két háromszoros olimpiai bajnok, Kovács Katalin és Douchev-Janics Natasa nélkül. A Honvéd klasszisa az elődöntőben már nem indult, míg a Győr versenyzője nem is nevezett erre a számra ezúttal. Óriási csatát hozott a döntő, amelyet végül Kozák Danuta, a szám olimpiai bajnoki címvédője nyert meg Csipes Tamara és Kárász Anna előtt. Kozák Danuta az elődöntőjében csak a harmadik lett. 

Férfi kajak kettesben 200 méteren a Horváth Bence, Szomolányi Máté duó legyőzte a vb-címvédő Tótka Sándor, Molnár Péter párost.

Címlapról ajánljuk

Nagyszerű győzelmek és híres vereségek – így kezdte eddig a magyar válogatott a nagy tornákat

Felemás eredményeket hoztak a magyar válogatott eddigi bemutatkozó mérkőzései a nagy tornákon. A sor győzelemmel kezdődött 1934-ben. Érdekes: Németországban először játszik Eb- vagy vb-mérkőzést a délután fehér mezben játszó „meggypiros” alakulat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Pattanásig feszült a helyzet: bármikor kirobbanhat az újabb pusztító háború

Pattanásig feszült a helyzet: bármikor kirobbanhat az újabb pusztító háború

Az elmúlt két hétben látványosan felpörögtek az események Izrael és a libanoni Hezbollah iszlamista szervezet között: a terroristák két napja példátlan rakétatámadást indítottak Izrael északi területei ellen, Jeruzsálem pedig több válaszcsapással reagált. Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) parancsnoksága szerint készen állnak arra, hogy bevonuljanak Libanon déli részébe, a gázai harcok intenzitásának csökkenésének hála ráadásul most már az erők megosztása miatt is kevésbé kell aggódniuk. De milyen valószínűséggel robbanhat ki egy újabb háború és milyen esélyekkel indulhat a Hezbollah a világ egyik legprofibb fegyveres ereje ellen? Nézzük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×