eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Atlético jutott a BL-döntőbe a kihagyott tizenegyesek mérkőzésén

Az Atlético Madrid jutott a milánói fináléba, miután „csak” 2-1-re kapott ki a Bayerntől az Allianz Arénában. Pep Guardiola három év alatt háromszor búcsúzott a BL-elődöntőben, mind a három spanyol sztárklub kiejtette egyszer.

2016 eddigi legfontosabb mérkőzését vívja a Bayern München az Atlético Madrid ellen. Pep Guardiola, a bajorok edzője az előző két szezonban kétszer búcsúzott a BL-elődöntőben spanyol rivális ellen. Egy harmadik ma este egyben azt is jelentené, hogy biztosan nemzetközi siker nélkül zárja le a müncheni éveit. 

Noha a Bayern a legutóbbi hazai BL-találkozóját „csupán” 1-0-ra nyerte meg a portugál SL Benfica ellen, az utóbbi hónapok mérlege egyszerűen pazar. Tizenegy győzelem a legutóbbi tizenegy hazai BL-találkozón, 41 szerzett góllal!

A Bayernben ezúttal természetesen kezd a múlt héten meglepetésre a találkozó nagy részében a kispadra száműzött Thomas Müller, visszatér a a legutóbbi bajnoki meccsen pihentetett Robert Lewandowski, Philipp Lahm, Xabi Alonso trió, s játszik a védelemben Jerome Boateng, aki sérülése miatt hónapokat hagyott ki. A ghánai-német középhátvéd távolléte instabillá tette a Bayern védelmét. 

Pep Guardiola a Neuer – Lahm, Martinez, Boateng, Alaba – Xabi Alonso, Vidal –Ribery, Douglas Costa – Müller, Lewandowski tizenegyet választotta, ez lehetne „közönségválogatott” is, alkalmasint ez a legerősebb mostanság. (Függetlenül attól, hogy Thiago Alcantara nem kezd.)

Diego „Cholo” Simeone megkönnyebbült a kezdés előtti órákban: felépült, játszhat az urugayi Diego Godin, a világ egyik legkiválóbb középső védője. Azon a hét BL-meccsen, amelyeken ő és José Giménez kezdett középen az Atléticó védelmében,  a csapat mindössze két gólt kapott. 

Egyébként is ez a találkozó alapkérdése: kap-e gólt az Atlético szupervédelme? Jan Oblak, a szlovén kapus – minden sorozatot beszámolva – 68 mérkőzéséből 41-en nem kapott gólt az Atlétiben. A „colchonerók”, a matracosok 602 perce nem kaptak gólt.

Az argentin edző az Oblak – Juanfran, Godin, Gimenez, Filipe Luis – Augusto, Gabi – Koke, Saúl – Griezmann, Fernando Torres tizenegyet választotta. 

Az első tíz perc a Bayern labdabirtoklási fölényével, de helyzet nélkül telt el. Az első lövés Vidalé volt, de a kapu fölé szállt a labda. A másik oldalon Gabi löketére Neuernek vetődnie kellett, de ura volt a helyzetnek. 

Müller letette a labdát Lewandowskinak, de a lengyel kisodródott, a kirepülő Oblak hárított. 

A szlovén kapus hibázott Ribéry távoli lövése után, de aztán önfeláldozó vetődéssel meg tudta zavarni Lewandowskit.

Augusto megrúgta Alabát, 18 méterről rúghat szabadot a Bayern. Gól! Oblak nem látott a sorfaltól, Xabi Alonso lövése után Giménezről pattant a labda a kapuba.  Bayern München–Atlético Madrid 1-0

Giménez a tizenhatoson belül lerántotta Javi Martínezt, Cakir habozás nélkül megítélte a tizenegyest. Thomas Müller büntetőjét Oblak kivédte!

Ezt megúszta az Atlético, de változtatnia kell a játékán, mert amennyit eddig mutatott, annyival nem lehet kibekkelni a meccset. 

A második félidő Bayern-fölénnyel kezdődött, de a spanyolok jól védekeztek. 

Az 54. percben az Atlético az első helyzetéből gólt szerzett. Fernando Torres kiugratta a lesgyanús helyzetből induló Griezmannt, aki, ha már megkapta a lehetőséget, élt vele. Bayern München–Atlético Madrid 1-1.

A gól után feljött az Atlético, a Bayern zavarodottnak tűnt. Tíz perc alatt magához tért a hazai csapat, ismét támadásba lendült. De Oblak egyelőre állja a sarat. 

Csere a Bayernnél, Douglas Costa helyett Kingsley Coman folytatja. 

Ismét vezet a Bayern! Vidal lefejelte a késlekedő Filipe Luist, Lewandowski pedig bestukkolta. Nagyon izgalmas lesz a következő negyedóra. Bayern–Atlético 2-1

Micsoda dráma! Bírói tévedésből tizenegyest kapott az Atlético (Martínez szabálytalankodott Fernando Torresszel, de a tizenhatoson kívül), de Fernando Torres lövését Manuel Neuer kivédte. Maradt esélye a Bayernnek. 

A 88. percben Alaba lövése után megpattant a labda a védőkön, Oblak valahogy odaért, kiütötte a gólvonal előtt. 

A 96. percben véget ért a mérkőzés, a Bayern München 2-1-re nyert, de idegenben lőtt góljával az Atlético Madrid jutott be a döntőbe. 2014 után újra. 

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×