eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma

Tovább faragták az orosz labdarúgó vb költségvetését

További pénzeket vontak el a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság költségvetéséből: immár hárommilliárd rubellel jut kevesebb a bő két év múlva esedékes sportági csúcseseményre, amelynek jelenlegi büdzséje 617,1 milliárd rubel (2561 milliárd forint).

Ez már a sokadik csökkentés azóta, hogy a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség 2010 decemberében Oroszországnak ítélte a rendezési jogot. A moszkvai kormány legújabb döntése értelmében a jelenlegi summa több mint felét, 329,8 milliárd rubelt áll a központi költségvetés, a többit más forrásból, így szponzori pénzekből és elsősorban az érintett régiók kormányzati büdzséjéből kell biztosítani.

Vitalij Mutko orosz sportminiszter a vb szervezőbizottságának vezetőjeként októberben még 627 milliárd rubeles költségvetésről beszélt, véglegesnek mondva az akkori összeget.

A világbajnokságot 2018. június 14. és július 15. között rendezik 11 orosz város 12 stadionjában.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×