eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Cristiano Ronaldo nélkül nem ment a góllövés

A Cristiano Ronaldo nélkül pályára lépő Real Madrid 0-0-s döntetlent ért el a Manchester City vendégeként labdarúgó Bajnokok Ligája első elődöntőjének első mérkőzésén. A visszavágót a jövő héten rendezik.

A „felvezetés” szenzációja, hogy bő egy órával a kezdés előtt kiderült, Cristiano Ronaldo, aki kiemelkedően a legeredményesebb játékosa a mostani sorozatnak (és egyébként a BL-történelem góllövőlistáját is vezeti) biztosan nem lép pályára ezúttal az Etihadban. A Real Madrid még a cserék közé sem nevezte, következésképpen a portugál át sem öltözött. Hiánya nagy veszteség, de a BBC kimazsolázta, hogy CR7-nek korábban nem igazán ment ezen a pályán. Kétszer is kiállították, s mindössze egy gólt szerzett, azt is büntetőből.

Karim Benzema ellenben vállalni tudta a játékot, így a spanyolok a Navas – Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo – Modric, Casemiro, Kroos – Lucas Vázquez, Benzema, Bale. A Manchester City nagy hiányzója Yaya Touré. Az angolok tizenegye: Hart – Sagna, Otamendi, Kompany, Clichy – Fernando, Fernandinho – Navas, De Bruyne, David Silva – Agüero.

A kezdőcsapatokba 12 ország ad játékost, a legtöbb, öt a spanyol, három a Madridban, kettő a hazaiaknál. Négy brazil (2-2), három francia (kettő a Citynél, egy a vendégeknél), két-két belga és argentin (City), valamint egy-egy Costa Rica-i, portugál, horvát, német, walesi (Real Madrid), illetve angol (Man City) játszik.

Az első tíz perc ismerkedéssel telt, a Manchester City ugyan többet birtokolta a labdát, de ez azzal is magyarázható, hogy Zinedine Zidane, talán okulva a Rayo elleni, hétvégi rossz kezdésből, biztos védekezésre utasította a csapatát. 

A huszadik perc végéig nem változott a játék képe, a Madrid csak nagyon ritkán vállalkozik ellentámadásokra. 

Pepe sárga lapot kapott a De Bruyne elleni szabálytalanságáért.

David Silva megsérült, lement a pályáról. Kelechi Iheanacho állt a helyére. 

Lassan vége az első félidőnek, eddig nem volt kaput eltaláló lövés, sőt, a kapu mellé/fölé küldöttből is csak egy akadt. A Manchester City a legutóbbi 11 hazai BL-meccsén nem tudott vezetni a szünetben. Itt a tizenkettedik?

A félidőben 0-0.

A második játékrészre Jesé állt be a Madridba, a nem teljesen egészséges Karim Benzema helyére. 

Kun Agüero a meccs eddigi legjobb lövésével tűnt ki, de ez sem találta el a kaput. 

Sergio Ramos fejesét könnyedén fogta Joe Hart. Kapura ment a labda!

Jesé fejese után a labda a léc tetejéről pattant ki. 

Luka Modric a kapu fölé lőtt. 

A második manchesteri spanyol is lement a pályáról. Jesus Navas helyén Raheem Sterling. 

Casemiro fejese után a labda lábon találta Joe Hartot. 

Kapuközeli szabadrúgás a Madridnak. Nincs Ronaldo, sok a jelentkező. Gareth Bale fejbe lőtte a labdával Vincent Kompanyt. 

Pepe előtt ziccer adódott, Hart bravúrral védett. A portugál három méterről vágta kapusba a labdát. 

Toni Kroost váltja Isco. 

De Bruyne veszélyes szabadrúgását Navas védte.

Nem született gól, a 2011 tavasza óta játszott 11 elődöntős első mérkőzések közül ez mindössze a második gól nélküli. 

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×