eur:
394.36
usd:
370.48
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Benedek: Nincs több kísérletezés

A kísérletezés véget ért, nem várható, hogy a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya újabb fiatal játékosokat próbálna ki az olimpiai kerethez. Benedek Tibor erről az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt.

A bajnokság és a nemzetközi kupaszereplések mellett a kiválasztás során a legfontosabb mégis az, hogy a válogatottban hogyan teljesítenek a játékosok – mondta az InfoRádióban Benedek Tibor, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya.

„Amikor valaki a válogatottba jön, igenis meg kell mutatnia, egy edzőmérkőzésen is, hogy helye van a csapatban, mert ezzel tudom csak kicsit összehasonlítani azt a mérkőzést, amikor azért játszunk egy negyeddöntőn, hogy tovább tudunk-e jutni vagy nem. Egy játékos nem veheti lazán az edzőmérkőzést azzal, hogy a bajnokságban jól játszott, hanem az is egy bizonyítási lehetőség a válogatottban. Föl kell nőni a téthez ott is, hogy egy igazi tétmeccsen valaki nyerőember lehessen” - fejtette ki.

Benedek Tibor elmondta, az elmúlt három évben mindent megtett annak érdekében, hogy minél több bizonyíthasson a válogatottban is.

„Világversenyekre kivittem fiatalokat, olyanokat is, akik esetleg gyengébbek voltak az itthon maradóknál, csak azért, hogy tapasztalatot szerezzenek, és abban a reményben, hogy az olimpiára megérnek. Van, akinél ez sikerült, és olyan is, akinél úgy érzem, korai volt, nem lettek kész Rióra” - tette hozzá.

A kísérletezés időszaka véget ért – fogalmazott a szövetségi kapitány.

„Innentől kezdve azt a tizenöt-tizenhat ember fogom behívni, akinek erre az olimpián a legnagyobb esélye van. A kísérletezés eddig tartott. A Világliga más kategória, ezekre a meccsekre azért is hívok be fiatalabb játékosokat, mert pihenniük kell az idősebbeknek, annyira túl vannak terhelve. A nyári olimpiai keret a legerősebb csapatot jelenti, akikben azt látom, hogy olimpiai aranyat tudnak nyerni” - jelentette ki a szakvezető.

Benedek Tibor hozzátette, akik az Európa-bajnoki és a kvalifikációs tornán sem szerepeltek, azok aligha kerülnek be a Rióba utazó keretbe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×