eur:
394.05
usd:
370.03
bux:
65561.09
2024. április 19. péntek Emma

Már csak négy magyar van versenyben a cselgáncs Eb-n

Salánki Evelin, Cirjenics Miklós és Vér Gábor korai búcsújával még négy magyar van versenyben az olimpiai kvalifikációs kazanyi cselgáncs Európa-bajnokság szombati versenynapján.

A 78 kilogrammos Salánki első meccsén az orosz Antonyina Smelevával találkozott, aki előbb jukót érően vitte földre őt, majd leszorításért vazaarit kapott. A tatabányai dzsúdós "megúszta" a földharcot, de hátrányából már nem tudott faragni a mérkőzés végéig. A helyezetlenül záró Salánki 94. a kvalifikációs rangsorban, így nem volt esélye a riói kvótára.

A 100 kilós Cirjenics ugyanakkor 34-edikként a kvótát érő első 22 hely közelében állt, ám korai búcsúja miatt nagyon távol került az ötkarikás részvételtől. A paksi versenyzőt ipponra eldobta a belga Toma Nikiforov, három és fél perc után véget vetve a küzdelemnek.

A 90 kilós rangsor 60-adikjaként az olimpiára esélytelen Vér Gábor jukóval vezetett a svájci Ciril Grossklaus ellen, ám riválisa 14 másodperccel a vége előtt egy dobásra vazaarit kapott, és nyert.

A kiesés küszöbén állt a +78 kilósoknál a top 100-on kívül lévő Szigetvári Mercédesz is: a 17 éves bajai dzsúdós vazaari-hátrányban volt egy leszorítás miatt, ám váratlanul kifordult a földharcban, és ő szorította le a szerb Milica Zabicot, így ippongyőzelmet aratott a 32 között.

Remekül kezdett a 90 kilós Tóth Krisztián, aki egy szép hátsó gáncsra vazaarit kapott a finn Samuli Vitanen ellen, és előnyét könnyedén megőrizte a meccs végéig. A KSI világbajnoki ezüstérmesére - aki a súlycsoport ötödikjeként biztos olimpiai résztvevőnek tekinthető - a 16 között a lengyel Patryk Ciechomski vár.

Ami az egyéni küzdelmek zárónapjának többi magyarját illeti, Joó Abigél (78) és Bor Barna (+100) később kezdi meg szereplését a Tatnyefty Arénában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×