eur:
385.97
usd:
354.74
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

A Barcelona nyerte meg a hétgólos Clásicót

Lionel Messi mesterhármasának is köszönhetően a Barcelona 4-3-ra legyőzte a Bernabéuban a Real Madridot. A katalánok továbbra is csak a harmadik helyen állnak a bajnokságban, de mindössze egy ponton belül van a nagy trió.

Mindkét edző az előre jelzett összeállításban küldte pályára a csapatát. Real Madrid: Diego Lopez - Carvajal, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modric, Xabi Alonso, Di María - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo. Barcelona: Victor Valdés - Dani Alves, Piqué, Mascherano, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Messi, Fabregas, Neymar.

Neymar lövése jelentette az első veszélyt, Diego Lopez biztosan védett. Az akció Mascherano szerelésével indult, Cristiano Ronaldótól választotta el határozottan a labdától. Feszült a hangulat. A Barcelona eddig többet birtokolja a labdát. 
Vezet a Barcelona! A 7. percben Messi jó ütemű passzával Iniesta betört a madridi tizenhatos meglepően üres jobb oldali területére, aztán fellőtte a labdát a léc alá. Real Madrid-Barcelona 0-1
Bale előretörése után Benzema gyengén lőtt. Egy perccel később Di Maria nagy szólója után Benzema tíz méterről, óriási helyzetből a kapu fölé lőtt. Iniestának nehezebb dolga volt a góljánál...
Újabb nagy Barcelona-helyzet, de ez kimaradt. Messi a leshatárról kilépett, tiszta helyzetből, kicsit elhamarkodottan, a bal kapufa mellé lőtt. 
Óriási az iram. Cristiano Ronaldo lőtt messziről, de az ilyennél meccsenként legalább öt jobb kísérlete szokott lenni. Neymar is helyzetben: még húsz perc sem telt el, de harmadszor léptek be tisztán a katalán csapat játékosai a madridi védelem mögé. 
21. perc: kiegyenlített a Madrid! Angel Di María, aki csapata eddigi legjobbja, s akiről a Marca délelőtt azt írta, hogy a világon egyedüliként jut az a kiváltság, hogy egy csapatban futballozhat (klubjában és a válogatottban) a világ jelenlegi legjobb két játékosával, Ronaldóval és Messivel, tökéletesen emelte középre a labdát, Karim Benzema túlugrotta Javier Mascheranót, s a kapu bal oldalába bólintotta al badát. Victor Valdés beleütött a labdába, de nem elég nagyot.  Real Madrid-Barcelona 1-1
Három perccel később már vezetett a Madrid! Di Maria előkészítése után Marcelo bal oldali beadása után a rosszul helyezkedő Mascherano mellett Karim Benzema a levegőben átvette a labdát, majd megsem várva, hogy az leessen, a hálóba vágta. Real Madrid-Barcelona 2-1
Újabb két perc múlva a Madrid megint megverte a balszélen a Barcelona védelmét, Benzema kapura csavarta a jobbösszekötő helyéről a labdát, Piqué a gólvonalról mentett. A francia, akiről úgy hírlett, nem teljesen egészséges még, nem egészen félóra alatt négy gólt is lőhetett volna. Kettőt azért bevágott. 
Kaphatott volna a Madrid egy tizenegyest, Ronaldo szabadrúgása után a sorfalban álló Fabregas kezéről pattant ki a labda. 
Di Maria kapta az első sárga lapot, Neymart rúgta fel. 
A brazil a 38. percben ígéretesen hozta fel a labdát, picit hosszan passzolt, ezért nem került Fabregas ziccerbe. 
Ismét többet van a vendégeknél a labda. 
Góllá érett a labdabirtoklási fölény. Messitől indult az akció, Neymar és Carvajal párharcából a védőről hozzá került vissza a labda. Az argentin 10 méterről a kapuba lőtte. Lionel Messi ezzel a góllal az El Clásicók történetének legeredményesebb játékosa lett. Real Madrid-Barcelona 2-2
Vezethetne a Madrid: Benzema most Dani Alvest ugrotta túl, de 30 centivel a bal kapufa mellé fejelt. Ez volt a félidő utolsó fontos momentuma. 
Cserék nélkül folytatódik a játék a Bernabéuban. 
Bale előretörése után Benzema került helyzetbe - a meccs folyamán hatodszor. Victor Valdés bravúrral védett. 
Cristiano Ronaldo megpróbált betörni a tizenhatoson belülre, Daniel Alves összerúgta a lábait. Szabálytalanság volt, be is fújta a bíró. Cristiano Ronaldo a jobb alsó sarokba vágta a labdát. A televíziós lassítások megmutatták, a brazil a vonal előtt szabálytalankodott. Real Madrid-Barcelona 3-2
Ez volt a portugálnak a 13. gólja a Klasszikusokon, ezzel beérte Puskás Ferencet.
Benzema parádés sarkalása után a kisodródott Bale nem tudta ellőni Valdés mellett a labdát, a másik oldalon Iniesta veszélyeztetett távolról. 
Messi kiváló passzával Neymar kilépett a védők mögé belőtt labdára startolta. Sergio Ramos lerántotta. A védő piros lapot, a barcelona büntetőt japott. Messi belőtte. Real Madrid-Barcelona 3-3
Reagált Ancelotti a kiállításra, Benzema helyett egy védőt, Varane-t küldött be. Cserélt a Barcelona is, Neymart Pedro váltotta.
Daniel Alves 18 méterről a jobb kapufa tövét találta el. Van még negyedóra, a Madrid boldogan aláírná az ikszet. 
Tata Martino újabb friss csatárt küldött be, összeállt az idén már 51 bajnoki gólnál tartó Messi, Pedro, Alexis Sánchez trió. Fabregas ment le. 
Nem tudta kihúzni a Madrid. Xabi Alonso szabálytalankodott a 16-oson belül Iniestával, Undiano Mallenco újabb tizenegyest ítélt. Messi ezt is - még az elsőnél is látványosabban - belőtte. Real Madrid-Barcelona 3-4
Messi mind a négy katalán gólban főszerepet játszott, ezen a mérkőzésen vitathatatlanul felülmúlta Cristiano Ronaldót. 
Modric helyett beállt Morata. Nem tudott semmit hozzátenni a játékhoz. 
A Barcelona győzelme lezárta a Real Madrid hosszú, az őszi El Clásico óta tartó veretlenségi sorozatát. Miután az Atlético Madrid is nyert a fordulóban, nagyon szoros lett az élmezőny: 1. Atlético Madrid 70, 2. Real Madrid 70, 3. Barcelona 69 pont.  

Címlapról ajánljuk
Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Vége az operációnak: mesterséges kómában tartják a szlovák miniszterelnököt

Robert Fico többórás műtéten esett át, miután egy merénylő többször rálőtt és életveszélyesen megsebesítette.

Angela Merkel nem kapott meghívót a CDU-kongresszusra, de a Zöldeknél beszédet is mondott

Nagy visszhangot váltott ki, hogy Angela Merkel szinte főszereplője volt egy zöldpárti politikus búcsúztatójának. A szóban forgó politikus az a Jürgen Trittin volt, aki a tizenhat évig tartó Merkel-érában tekintélyes ellenzéki képviselőként mindvégig az akkori kancellár korrekt és sokak által tisztelt ellenfele volt. Ezért talán nem is véletlen, hogy a búcsúztatóra meghívták Angela Merkelt, aki meg is lepte vendéglátót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×