eur:
389.28
usd:
361.96
bux:
68141.32
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Neymart már 2011-ben "lefoglalózta" az FC Barcelona

Annak ellenére, hogy Neymar csak tavaly nyáron szerződött az FC Barcelonához, a katalán klub már 2011-ben tízmillió eurós "foglalót" tett le a fiatal brazil futballistáért.

Erről a válogatott támadó édesapja, egyben menedzsere beszélt keddi sajtótájékoztatóján, hozzátéve, hogy szeretné, ha fiának a brazíliai világbajnokság előtt nem kellene a futballon kívül mással foglalkoznia.

Neymar tavalyi átigazolásának tisztázására a Barcelona egyik klubtagja, Jordi Cases bírósági keresetet nyújtott be. Ebben hűtlen kezeléssel vádolta meg Sandro Rosell elnököt, azt állítva, hogy hamis szerződéssel eltitkolta, mennyit is fizetett valójában a csatárért. Az ügy folyományaként Rosell múlt csütörtökön lemondott posztjáról, helyét pedig Josep Bartomeu alelnök vette át.

Neymar apja elmondta, a katalánokkal a 2011 decemberében lejátszott klubvilágbajnoki döntő előtt állapodtak meg az előlegről, ekkor fia még az ellenfélnél, a Santosban szerepelt, a finálét a Barca 4-0-ra nyerte. Hozzátette: a megállapodás szerint amennyiben a játékos mégsem a Barcelonát választotta volna, akkor a tízmillió eurót természetesen vissza kellett volna fizetniük. A garanciára azért volt szükségük, mert abban az időszakban jobbnál jobb ajánlatokkal bombázták fiát.

Neymart a Barcelona bejelentése szerint 57 millió euróért szerezte meg a Barcelona, a játékos menedzsmentje a foglalóval együtt 40 millió, klubja pedig 17 millió euróval gazdagodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×