Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nadal megtörte Djokovicsot

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Rafael Nadal meggyőző játékkal 6:2, 3:6, 6:4, 6:1-re legyőzte Novak Djokovicsot a US Open döntőjében, így a Roland Garros mellett az év utolsó Grand Slam tornáját is ő nyerte.

Az első szettet hatalmas tenisszel 6:2-re hozta Nadal, Djokovics sokat rontott. A másodikban nagyon felpörgött a szerb, megnyerte a torna 54 ütésváltásból álló labdamenetét, Nadal kissé visszaesett, így Djokovics 6:3-mal egyenlített.

A harmadik játszma elején a szerbnek még volt esélye a 3:0-s vezetéshez is, de Nadal visszajött, három bréklabdát hárítva fordított. Ez megtörte Djokovicsot, a negyedik játszmában már nem volt esélye az ellenállhatatlan Nadal ellen.

Nadal tökéletes teniszt produkált a US Open döntőjében. A zsinórban negyedszer döntős, de még mindig csak egyszeres győztes Novak Djokovics ellenében begyűjtötte 13. Grand Slam-trófeáját.

Nadal egyértelműen a legjobb játékos idén, ő tudott két Grand Slamet, a Roland Garrost és a US Opent is megnyerni, ezen kívül nyolc másik tornát nyert, mindössze három mérkőzést bukott el - írja az Index. A tökéletes salakszezon mellett Nadal tökéletes kemény pályás szezont is maga mögött tudhat. Djokovics még vezeti a világranglistát, de Nadal tavaly egyáltalán nem tudott játszani év végén, így hamarosan átveszi az első helyet is.

Ahogy a nőknél Serena Williams, úgy a férfiaknál Rafael Nadal személyében is az észak-amerikai szezon legeredményesebb játékosa nyerte meg a US Opent, így ő is kapott plusz egymillió dollárt a trófea mellé járó 2,6 millióhoz.

Fotók és további információk itt.