eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Képes-e újra fordítani a "megszállott" Barcelona?

A címvédő Barcelona az Internazionale elleni, szerda esti elődöntős visszavágón harmadszor kerül olyan helyzetbe, hogy 3-1-es hátrányból indul neki egy párharcnak. A korábbi két alkalommal továbbjutott a katalán együttes.

Az 1993/94-es idényben még a sorozat elején a legjobb 32 között a Dinamo Kijev otthonában kapott ki 3-1-re a gránátvörös-kék csapat, ám Barcelonában 4-1-re győzött. Az 1999/2000-es idényben a Chelsea vendégeként kapott ki 3-1-re a Barcelona, a második mérkőzésen aztán hosszabbítás után 5-1-re nyert, és az elődöntőbe került.

"Annyi gólt kell lőnünk, amennyit csak lehet, mivel az Inter is bármikor betalálhat. Olyannak szeretném látni a Nou Campot, mint még soha az előtt, és azt akarom, hogy az Inter futballistái gyűlöljék a munkájukat kilencven percen át" - fogadkozott Gerard Piqué, a Barcelona spanyol válogatott védője. Párja a védelem tengelyében vélhetően Gabriel Milito lesz, mivel Carles Puyol eltiltott, így az argentin játékos testvérével, az Intert erősítő Diego Militóval csatázhat.

Pep Guardiola, a Barcelona trénere szerint az Inter elképesztő csapat, ezért ha tovább akarnak jutni, többet kell támadniuk, mint a múlt héten. "Nem tudom, hogy sikerül-e fordítanunk, de ott akarunk lenni a döntőben és elég jó csapatunk van ehhez" - mondta a címvédő edzője.

Mourinho valóra váltaná az Inter álmát

Kollégája, José Mourinho számára a legnagyobb gondot az okozhatja, hogy karmestere, Wesley Sneijder nem biztos, hogy végig bírja játszani a teljes meccset, de mindenképpen szerepelni fog a holland játékos. A portugál tréner is emlékeztetett arra, volt már arra példa a futballtörténelemben, hogy a kétgólos előny sem bizonyult elegendőnek.

"Az egyetlen dolog, ami foglalkoztat, hogy az Inter valóra váltsa álmát. Nem mondhatom, hogy az én álmom, mert én már megnyertem a BL-t korábban, de az Inter 40 éve nem győzőtt ebben a sorozatban. Más meccs lesz a szerdai a novemberinél, amikor a Barcelona fölénk kerekedett, de a múlt heti első meccstől is eltérő találkozóra számítok" - közölte Mourinho, aki szerinte a barcelonaiak megszállottan szeretnének ott lenni a döntőben, az ősi rivális Real otthonában, a Bernabeu stadionban.

Hol nézhető a meccs?

Az esti BL-elődöntő visszavágóját több televíziós csatornán is lehet nézni. A magyar nyelvű televíziós csatornák közül a DigiSporton lehet élőben követni az összecsapást, a televízós közvetítést már az adó internetes oldalán is lehet élvezni regisztráció után.

A meccset az inforadio.hu internetes oldalon is nyomon lehet követni percről percre frissülő tudósításban lehet.

A Magyarországon fogható külföldi tv-csatornák közül több is adja a találkozót. A német nyelvterületről az osztrák ORF1-en is látható lesz az összecsapás, amely az olasz tv-k közül a RaiUno műsorán lesz követhető.

A mérkőzést szabadtéri helyszínek közül a Zöld Pardon szurkolói klubjában élőben lehet nézni, valamint az ismert sportbárokat is várják a drukkereket.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×