eur:
388.87
usd:
360.73
bux:
68858.44
2024. május 7. kedd Gizella

A pekingit záró legendás rocker nyitná meg a londoni olimpiát?

Habár sokan kritizálták Jimmy Page-et, a Led Zeppelin gitárosát, amiért föllépett a pekingi olimpia záróünnepségén, a zenész nagy megtiszteltetésnek venné, ha a fölkérnék arra is, hogy játsszon a londoni olimpia megnyitóján.

Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa megtisztelve érezné magát ha fölkérnék arra, hogy játsszon a 2012-es londoni olimpia megnyitóján. A zenész Leona Lewisszel együtt lépett fel egy hónapja az olimpiai átadóünnepségen Pekingben, ahol a Whola Lotta Love című számot adták elő. Ezért merül fel a kérdés, hogy talán játszhatna a négy év múlva esedékes megnyitón is.

"Egyelőre még nem kerestek meg ezzel kapcsolatban, de nagy megtiszteltetés lenne - mondta Jimmy Page az Independent angol napilapnak.

Page pekingi fellépést sokan kritizálták. Mint mondta, nem érti a kifogásoló hangokat, mivel "nagyszerű munkát végeztünk - megtiszteltetés volt ott lenni. Az embereknek nem kéne annyira cinikusnak lenniük. Odamentünk, kaptunk tíz percet - mit vártak tőlünk az emberek?" - adott hangot értetlenségének a legendás gitáros.

A pekingi ötkarikás játékok záróünnepségén az olimpiai himnusz elhangzása közben leereszkedett az olimpiai lobogó, majd megjelent Kuo Csin-lung pekingi és Boris Johnson londoni főpolgármester. Előbbi ünnepélyes keretek között átadta az olimpiai zászlót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének, Jacques Rogge-nak, aki aztán továbbadta azt a következő, 2012-es nyári játékok házigazdájának, a brit főváros vezetőjének.

London egy nyolcperces, pergős műsorral köszöntötte a publikumot - ebben az egyik helyi jellegzetesség, a piros, emeletes busz is szerepet kapott -, az előadásban fellépett Leona Lewis popénekes, Jimmy Page és David Beckham, a szigetországiak futballsztárja is.

Címlapról ajánljuk
Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

Nézőpont: a Tisza előzi a DK-t, a Momentum a tavasz nagy vesztese

A Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásának eredményei szerint egy hónappal az európai parlamenti választás előtt a Fidesz–KDNP listája vezet 48 százalékkal, Magyar Péter pártja, a Tisza Párt a második 21 százalékkal, a DK–MSZP–Párbeszéd koalíció áll a harmadik helyen 12 százalékkal. Őket követi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 7 százalékkal, a Mi Hazánk pedig 5 százalékon van, a tavasz vesztese a Momentum lehet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Kis-Benedek József
biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×