eur:
387.67
usd:
357.03
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Legjobbjukat veszítették el a törökök

A török Tuncay bizonyult a legjobbnak az InfoRádió, az inforadio.hu olvasói és a SkySports közös szavazásán a pénteki Törökország-Horvátország negyeddöntő résztvevői közül. A törökök bánatára ugyanakkor a középpályás sárga lapjai miatt nem szerepelhet a németek elleni elődöntőben a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Tuncay Sanli mindössze 3 századdal előzte meg az utolsó utáni pillanatban egyenlítő Semih Sentürköt, ehhez a SkySportstól kapott 8-asa segített hozzá, az InfoRádiótól 7-est, honlapunk olvasóitól 7,3-ast kapott a Törökország-Horvátország mérkőzést (1-1, tizenegyespárbajban 3-1) végigrobotoló középpályás.

Így Semih gólja és értékesített büntetője dacára a második helyre szorult, noha kevesen tettek többet a török továbbjutásért. Csapattársával ellentétben a támadó játszhat a németek elleni elődöntőben, amire szükség is lesz, mivel Tuncay-hoz és a középhátvéd Emre Asikhoz hasonlóan a csatár Arda Turan is megkapta a második sárga lapját. (Mehmet Aurelio viszont letöltötte büntetését, így ott lehet az elődöntőben.)

Rüstü végül nem fért fel a képzeletbeli dobogóra, mert noha az olvasók megbocsátották neki a horvát gól előtt elkövetett hibáját (8,2-es osztályzatot kapott), a SkySports csak 5-ösre értékelte, így átlaga 6,73 lett. A harmadik legjobb töröknek a tizenegyest biztos lábbal értékesítő Hamit Altintop (6,96) bizonyult.

A horvátok közül a büntetőt egyedül berúgó Srna kapta a legjobb osztályzatot, összesítve 6,8-ast, őt követi a gólszerző Klasnic (6,76), majd a gólpasszt jegyző, de az első tizenegyest elhibázó Modric (6,56) következik. A részletes eredményeket megnézheti, ha ide kattint.

Az InfoRádió honlapján az Eb valamennyi meccse után értékelheti a labdarúgókat, a találkozót követő napon 12 óráig, míg az eredményeket ezt követően nézheti meg. A jelenlegi állást megnézheti, ha ide kattint.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×