eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

BL-negyeddöntő: remek hajrával nyert a magyar bajnok

A Veszprém hazai közönség előtt 39-36-ra győzött a német Kiel ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a negyeddöntő első meccsén. A szünetben még a vendégek vezettek egy góllal.

A gyors német gárda pillanatok alatt elhúzott 3-1-re. A hazaiak eleinte Putics büntetőivel tartották a lépést, de a vezetést nem sikerült megszerezniük. Hihetetlen sebességgel játszott mindkét együttes, szinte nem volt elrontott támadás a Kielnél.

A remekül küzdő magyar bajnok a 12. percben jutott először előnyhöz (9-8), majd Peric 7 méterest és két ziccert hárított gyors egymásutánban. Támadásban azonban sokat hibáztak a társak, és a Kiel fordított, igaz, elhúzni nem tudott. Eleinte a sérülésből felépült Perez nem érezte a ritmust, két gólja mellett több labdát "elszórt".

A vendégek a félidő előtti szakaszban is bírták az őrületes tempót. Karabatic kiállítása alatt ugyan elfogyott a sovány előnyük, de azonos létszámnál megint a Kiel akarata érvényesült.

A második félidő elején felváltva estek a találatok, csak amíg a németek könnyedén találtak be - még emberhátrányban is -, addig a hazaiak nehezebben boldogultak. A 39. percben újra a Veszprémnél volt az előny (25-24), de ez nem tartott sokáig, mert Perezt, Vujint és Lusnyikovot kiküldték. Ráadásul Putics hétméterest rontott.

A magyar csapat rohant az eredmény után, több-kevesebb sikerrel. Az 53. percben Gulyás találatával megint a hazaiak vezettek (33-32), de a gólszerző kétperces kiállítást kapott. Eklemovics emberhátrányban növelte az előnyt.

Paprikás hangulatban folyt a végjáték, a veszprémiek szinte extázisba kerültek, a rivális pedig sorra hagyta ki a helyzeteit.

A kiváló hajrának köszönhetően a Veszprém megérdemelten nyert a sztáralakulat ellen, ám így is pokolian nehéz visszavágóra számíthat csütörtökön 20 órakor, várhatóan 10 ezer néző előtt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×