Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Argentína: játék és muzsika 90 percben

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az argentin válogatott óriási fölényben játszva 6-0-ra kiütötte a szerb-montenegrói együttest a C csoport második forduójában. A meccs már az első félidő végére eldőlt.

Az argentinok hamar eldöntötték a szerb-montenegróiak elleni meccset. Már a találkozó elején megszerezték a vezetést, miután Maxi Rodriguez tizenhat méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot.

Ez még a lelátón ülő Diego Maradonának is tetszhetett, hiszen az "isteni" Diego örömében hatalmasat üvöltött.

Az argentin szövetségi kapitány, Jose Pekerman öröme csak azért nem volt teljes, mert a vezető gól után nem sokkal sérülés miatt le kellett cserélni Lucho Gonzalezt.

Argentína azonban ebből is előnyt kovácsolt, mivel a csereként pályára lépett Esteban Cambiasso egy gyönyörű kényszerítő után a léc alá bombázott.

Félidő végén Maxi Rodriguez tette biztossá a dél-amerikaiak előnyét, miután Saviola passza után a kapufa segítségével belőtte a maga második, csapata harmadik gólját.

A második félidőben is az argentinok határozták meg a játék képét, szerb-montenegróiak követni is alig tudták az ellenfél játékát. Ezt tetézte Mateja Kezsman, ugyanis az Atlético Madrid csatára egy rossz ütemű becsúszás után piros lapot kapott.

Az emberelőny után Jose Pekerman a pályára küldte Carlos Tevezt és Lionel Messit. Utóbbi játékos hamar igazolta hírét: a Bajnokok Ligája-győztes Barcelona támadója remekül futott el a szélen, majd az egész szerb-montenegrói védősor előtt Crespo elé gurított, a Chelsea csatára pedig második vb-gólját lőtte.


Tevez gólja volt az ötödik

A meccs vége előtt a másik csere, Tevez megmutatta, miért is választották 22 éves korára háromszor is a legjobb dél-amerikai játékosnak. Az athéni olimpia gólkirálya két védőt is befűzött a tizenhatos bal sarkánál, majd a kifutó kapus mellett a hosszú sarokba helyezett.

A kegyelemdöfés azonban még hátra volt: Messi az ötös jobb sarkánál a szerb-montenegrói kapus lába között gurított a hálóba.

Argentína magabiztosan, megérdemelten jutott be a nyolcaddöntőbe.