Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Földindulás az európai bokszban

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Teljes vezetőségváltás történt az európai amatőrbokszban, miután a hétvégi kongresszuson a küldöttek menesztették az Európai Ökölvívó Szövetség eddig elnökét, egyik alelnökét és technikai bizottságának vezetőjét. Az új elnök az orosz Eduard Huszainov, az első alelnök a magyar Csötönyi Sándor lett.

Százszázalékos támogatottsággal választották meg elsős alelnöknek a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnökélt, Csötönyi Sándort. Az európai szövetség elnöke az orosz Eduard Huszainov lett.

Érdekesség, hogy előzetesen Csötönyi Sándort jelölték a legtöbben elnöknek, ő azonban visszalépett az orosz sportpolitikus javára. A magyar sportvezető ugyanis már korábban kijelentette, hogy csak teljes támogatottság mellett fogadja el a tisztséget.

Csötönyi Sándor döntése nyomán a tagság egyhangúlag, közfelkiáltással választotta meg a magyar sportvezetőt az utóbbi nyolc évben betöltetlen első alelnöki posztra.

Egyébként a kongresszuson a küldöttek a teljes vezetőségváltás mellett voksoltak: menesztették az Európai Ökölvívó Szövetséget 28 éve irányító bolgár Emil Zsecsevet és török Caner Doganelit, a szervezet egyik alelnökét és technikai bizottságának vezetőjét, a nemzetközi szövetség, az AIBA főtitkárát.

A teljes vezetőségváltást szakértők szerint a sportágat végveszélybe sodró pontozói korrupció tette szükségessé, ami miatt korábban még a sportág olimpiai részvétele is veszélybe került.