INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ma van A Dal első középdöntője

InfoRádió / MTI
Ma este rendezik A Dal 2016 első középdöntőjét: a Duna és a Duna World csatornán 19.40-től élőben látható show-ból négyen jutnak be a február 27-i döntőbe. Az extra produkció a Második Műszak lesz, amelyben a Csík Zenekar, a Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Magna Cum Laude tagjai játszanak. A mai adásban adják A Dal 2016 Felfedezettje díjat.

A 61. Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyének első középdöntőjében kilenc előadótól hét angol és két magyar nyelvű dal lesz hallható, közülük négy jut a döntőbe.

Agárdi Szilvia előadásában az It Is Love, Benjitől a Kötéltánc, a B the Firsttől a You Told Me You Loved Me, a Karmapolistól és Szécsi Böbétől a Hold On To, a Kállay Saunders Bandtől a Who We Are, a Mushutól az Uncle Tom, Oláh Gergőtől a Győz a jó, Petruskától a Trouble in My Mind, Tolvai Renitől pedig a Fire hangzik el.

A mai elődöntő extra produkciója a Második Műszak együttes lesz, amelyben a Csík Zenekar, a Ferenczi György és a Rackajam, valamint a Magna Cum Laude tagjai játszanak, és egy vadonatúj dalt fognak előadni.

A mai középdöntő végén hirdetik ki, hogy melyik előadó vagy formáció kapja A Dal 2016 Felfedezettje díjat. Az elismerést a műsor történetében először adják át, a nyertesről a zsűri dönt.

A műsor intrója a Budapesti Operettszínház zenészeiből alakult kamarazenekar közreműködésével készült, Turi Lajos irányításával pedig ismét látványos, dinamikus, fesztiválhangulatú nyitószám lesz látható az adás fellépőivel.

A verseny ötödik zsűritagja továbbra is a közönség; szavazni és pontozni ingyenesen lehet A Dal 2016 applikációval és a verseny honlapján (mediaklikk.hu/adal), emellett sms-ben is lehetőség van voksolni a produkciók elhangzása alatt 1-től 10 pontig. Ezeket összesítik, átlagolják és hozzáadják a négy zsűritag - Zséda, Frenreisz Károly, Both Miklós és Pierrot - pontjaihoz. Ez alapján három dal és előadó kerül a döntőbe, emellett a közönség további egy számot továbbjuttathat kedvenc produkciója kódjának beküldésével.

A Dal második középdöntőjét február 20-án rendezik, a két középdöntőből összesen nyolc produkció jut a február 27-i döntőbe. A döntő dalai közül négyet juttat a zsűri a legjobb négybe, végül a nézők döntik el, ki képviselje Magyarországot az idei Eurovíziós Dalfesztiválon május 10. és 14. között a svéd fővárosban, Stockholmban.

A címlapról ajánljuk