eur:
392.69
usd:
366.01
bux:
66453.28
2024. április 26. péntek Ervin

Pályázatot a milánói világkiállítás magyar pavilonjának látványötleteire

Pályázatot írt ki a 2015. évi Milánói Világkiállítás magyar pavilonja látványötleteinek elkészítésére a Miniszterelnökség Szőcs Géza, a világkiállításért felelős kormánybiztossal együttműködésben.

A pályázatra a kiírók olyan tervek benyújtását várják, amelyek kötődnek a világkiállítás és Magyarország által választott specifikus témákhoz, tükrözve a magyar tradíciót és kultúrát, illetve amelyek alapul szolgálhatnak a pavilon végleges terveinek elkészítéséhez - olvasható a Kormányzati Információs Központ MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A zsűri a 15 legjobb pályaművet nyilvános szavazásra bocsátja, a munkákat legkésőbb 2013. december 23-án az ötletpályázat készülő weboldalán teszi közzé. A zsűri ezt követően a szavazatok figyelembevételével hozza meg döntését a legjobb 3 pályázatról.

Az eredményhirdetés időpontja: 2014. január 15. Az első díj négymillió, a második kétmillió, a harmadik díj egymillió forint pénzjutalomban részesül.

A magyar pavilonnal kapcsolatban elvárás, hogy természetes, fényáteresztő és a magyar innovációt is megjelenítő anyagokból épüljön fel, emellett lebontása, szállítása és ismételt felépítése is könnyen kivitelezhető legyen. Az épületen belül az irodai és vendéglátói célokat szolgáló területek mellett kisebb színház- és konferenciaterem kialakítását is tervezik - áll a közleményben.

A pályázatra december 16-ig bárki benyújthatja munkáját. A terveket zsűri bírálja el, az ötletpályázati testület elnöke Szőcs Géza, tagjai Bugár-Mészáros Károly építészmérnök, építészettörténész, a Magyar Építészeti Múzeum korábbi igazgatója, Csízy László építészmérnök, az Odooproject képviselője, Guttmann Szabolcs építészmérnök, volt nagyszebeni főépítész, Kálmán Ernő építészmérnök, az International Union of Architects képviselője, a Magyar Építőművészek Szövetségének volt elnöke, Mőcsényi Mihály Sir Geoffrey Jellicoe-díjas tájépítész, valamint Szegő György, a Régi-Új Magyar Építőművészet folyóirat főszerkesztője.

A közlemény szerint a pavilont Milánó után Magyarországon is felállítják, utóhasznosításának célja Magyarország természeti és kreatív értékeinek, valamint kulturális örökségének bemutatása.

Olaszország Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottóval rendezi meg a következő világkiállítást 2015. május 1. és október 31. között. Szőcs Géza és Giuseppe Sala kormánybiztosok június 13-án írták alá a Magyarország részvételéről szóló megállapodást. Magyarország az 1910 négyzetméteres saját telkén legfeljebb 960 négyzetméteres alapterületen építi fel pavilonját.

A világkiállítás fő témája az egészség, a környezet és a fenntartható fejlődés. Ehhez kapcsolódóan az esemény szervezői a tradíció, a kreativitás és az innováció élelmiszeriparban történő megjelenítését tűzték ki célul.

Magyarország három integrált témakörben lesz jelen, melyek irányadó filozófiája az egészséges élelmiszer és az egészséges életmód kölcsönhatása, az élelmiszerbiztonság megteremtése és a genetikai diverzitás megőrzése a jövő generációi számára. A magyar megjelenés mottója egy Dante-idézet: "Koronája ama földnek, amelyet a Duna szel át...".

A pályázati felhívás a www.kormany.hu oldalon érhető el.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×