eur:
389.2
usd:
362.69
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szélesedik a paletta a Bookline toplistáján

Új színek és friss témák szerepelnek a Bookline legfrissebb toplistáján. Összesen 27 újonc szerepel a rangsorban.

A gimis romantikától a szexiparig, a fantasytól a kutyanevelésig rengeteg témájú könyv jelent a hazai könyvespolcokon. J. R. Ward amerikai író a Felszabadított szerető című vámpír sztorijával egyből a dobogó legmagasabb fokára szárnyalt a Bookline 50-es toplistáján.

A kortárs orosz irodalom legismertebb alakjaként Ljudmila Ulickaja szerezte meg a második helyet: az Imágó című szociológiai-politikai regényében a kommunizmus alapkövein és romjain ülve mereng múltról és jövőről. A harmadik helyet az augusztusi aranyérmes pszichológiai tanulmánytár szerezhette meg, a Bagdy Emőke, Beata Bishop, Böjte Csaba és Rambala Éva szerzőnégyes által szerkesztett Hidak egymáshoz című kapcsolati terápiával foglalkozó kötet.

Három írás leginkább vérpezsdítő mivoltának köszönheti sikerét a magyar olvasók népes táborában. A 23. helyen debütálva Kovács Kovi István Bűnös élvezet című könyvével a magyarországi szexipar kezdeti illegalitását, virágzását és sötét titkait fedi fel, míg Szalai Vivien már hónapok óta a lista állandó szereplője a budapesti luxusprostituáltak drámáit bemutató írásaival, melyek jelenleg a 12. és a 19. helyet birtokolják.

A listán szereplő nyolc pszichológiai mű mellett az új kedvenc témát ezúttal a házi kedvencek jelentik, a négylábúak testi-lelki gondozásával foglalkozó írások is erről tanúskodnak: Cesar Millan és Melissa Jo Peltier Hogyan neveljünk tökéletes kutyát? című könyve az előkelő 5., míg ugyanezen szerzőpáros A csodálatos kutyadoki cím kötete a 29. helyet szerezte meg.

A lista egyik nagy nyertese Laura Leiner lett A Szent Johanna gimi című, tiniknek szóló, vidám regénysorozatával, hiszen az írónő négy kötetével foglal helyet a szeptemberi sikerlistán. A másik befutó ismét csak George R. R. Martin: A tűz és jég dala fantasy-eposz megőrizte szintén négy listás helyezését.

A Bookline.hu Nyrt. (bookline.hu) Magyarország legnagyobb internetes kereskedője. A cég a magyar piacon kívül jelen van a román és a szlovák internetes piacon is. 2005 és 2009 után 2010-ben is a Bookline-t választották az Év internes kereskedőjének (IVSZ, CIB, Kirowski). A Bookline a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett társaság, a Közép-Európai Médiacsoporthoz (CEMP) tartozik. Az InfoRádió ugyancsak a CEMP csoport tagja.

Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Titkos paktumot köthet az EU két legerősebb állama, komoly a tét

Olaf Scholz német kancellár és Emmanuel Macron francia elnök csütörtökön Párizsban egy titkos vacsorán tárgyalt az EU Kína-politikájáról. A találkozóra néhány nappal Hszi Csin-ping kínai elnök európai látogatása előtt kerül sor, és a két vezető megvitatta a Pekinghez kapcsolódó stratégiai, valamint az EU védelmi és finanszírozási kérdéseit. Mellette viszont kibontakozik egy újabb konfliktus Ursula von der Leyen bizottsági elnök jövőjéről is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×