eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

"Szeretünk téged" - ismét közös dallal ünnepelnek a 60 éves zenészek

Immár hatodik alkalommal ünnepelnek együtt egy közös dal előadásával hatvanéves zenészek; vasárnap a fővárosi Petőfi Csarnok nemzetközi lemezbörzéje alkalmából Pataky Attila (Edda) Szeretünk téged című szerzeményét adja elő nyolc idei születésnapos muzsikus.

"Az aktuális hatvanasok új dala balladisztikus hangvételű, a hangszerelést a tizenegy évvel fiatalabb, szintén eddás Alapi István végezte, a közepén szerepel benne egy csujogatós rész, amelyet Waszlavik Gazember László ad elő" - mondta Csabai Mátyás, az eseményt szervező, 1995-től létező, jelenleg negyedévente megjelenő Lemezbörze,...plusz című magazin tulajdonos-főszerkesztője.

A The Sixties '51 elnevezésű alkalmi formációban az idén 60 éves Pataky Attila és Waszlavik mellett a velük egykorú Balázs Fecó, Karácsony János (LGT), Móczán Péter (East), Papp Gyula (Mini, Skorpió), Radványi Balázs (Kaláka) és Turi Lajos szerepel, ők adják elő vasárnap 12 órakor a Petőfi Csarnok nagyszínpadán, a Szeretünk téged című dalt. A születésnapos zenészeket tortával is köszöntik.

Mint Csabai Mátyás felidézte, először 2006-ban szervezte meg az abban az évben 60 éves zenészek közös születésnapi buliját a Petőfi Csarnokban. Akkor az 1946-os születésű Berki Tamás, Bródy János, Nagy Feró, Szidor László (Old Boys), Tolcsvay Béla és Varannai István (Echo) adta elő Szabó Leslie "(nekünk) Így kerek a világ - Az elmúlt 60 év" című dalát. Az alkalmi formáció a The Sixties nevet kapta, ezt használják azóta is az éppen aktuális produkciók.

2007-ben az akkor 60 éves Charlie, Markó András (Gemini), Bardóczky Gyula (Neoton), Sebő Ferenc, Somló Tamás (LGT), Závodi János (Piramis) szerepelt az előadók között, 2008-ban Debreczeni Ferenc (Omega), Dinnyés József, Környei Attila (R-Go), Móricz Mihály (Fonográf), Torontáli István (100 Folk Celsius), Török Ádám (Mini) és Vikidál Gyula.

2009-re született egy új dal; Jenei Szilveszter és Kolbe Gábor The Sexy Sixties című dalát Heilig Gábor, Huzella Péter (Kaláka), Jenei Szilveszter (Kormorán), Kékes Zoltán és Novai Gábor (Hungária, Dolly Roll), Szalay Sándor (Panta Rhei), Szigeti Ferenc (Karthago) és Vágó István (Favágók) énekelte együtt. Tavaly ef Zámbó István (Bizottság), Gryllus Dániel (Kaláka), Kisfaludy András (Kex), Szűcs Antal Gábor (Skorpió), Várkonyi Mátyás (Generál) adta elő utóbbi 60 vagy 50! című szerzeményét.

Az eddigi The Sixties-dalok - más számokkal kiegészülve - tavaly CD-n is megjelentek Börze, börze, Lemezbörze címmel.

A Petőfi Csarnok nemzetközi lemezbörzéjét negyedévente rendezik meg, ezen általában ezernél is több gyűjtő, érdeklődő, kereskedő vesz részt. Az 1995 óta zajló találkozókon 60 százalékban vinyl lemezeket árulnak, emellett CD-k, videók, egyéb hang- és képhordozók, régi zenei újságok szerepelnek a kínálatban. A rendezvényt külföldön is jegyzik, szerepel a nemzetközi lemezbörze-naptárban.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×