eur:
393.83
usd:
368.14
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Együtt dolgozik a régi és az új direktor a Nemzetiben

A Nemzeti Színház következő évada Euripidész Oresztész című drámájával indul. A színészekkel még mindig nem értek véget a tárgyalások, egyelőre nem lehet tudni, hogy Alföldi Róbert kiknek ajánlott szerződést az évadra. Jelenleg Jordán Tamás és Alföldi Róbert - egy átmeneti időszak erejéig - közösen irányítja az intézményt.

Januártól két igazgató dolgozik a Nemzeti Színház irányításán. Ez úgy lehetséges, hogy már megkezdte munkáját a teátrum decemberben kinevezett vezetője, Alföldi Róbert, és emellett hivatalban marad a jelenlegi igazgató, Jordán Tamás is, aki egy korábbi nyilatkozatában beszélt a munkamegosztásról.

Akkor azt mondta: az új igazgató feladata a szerződtetés és a következő évad programjának elkészítése, a régié pedig az, hogy lebonyolítsa a jelenlegi évadot, és bevezesse az új vezetőt a munkába.

Jordán Tamást az Oktatási és Kulturális Miniszter kérte fel arra, hogy az évad végéig maradjon a Nemzeti Színháznál, hogy segítse az új igazgató munkáját. Nagyné Varga Melinda, a tárca Közművelődési Főosztályának vezetője az InfoRádiónak elmondta: a zökkenőmentes átadás-átvétel szempontjából ez volt a legmegfelelőbb döntés.

Hangsúlyozta: egy színház esetében évadokban kell gondolkodni, ezért ésszerű volt, hogy Jordán Tamás fejezze be azt az évadot, amelyet ő tervezett meg és az ő neve fémjelez. De szavai szerint az is logikus, hogy ne ő szerződtesse le a színészeket, hiszen ez már az új igazgató munkája.

Nagyné Varga Melinda hozzátette: nem jelentett volna megoldást, ha meghosszabbítják Jordán Tamás mandátumát, hiszen akkor ő készítette volna el a következő évad tervét, és szerződtette volna le a színészeket további egy évre. A jelenlegi felállás szerint ez Alföldi Róbert feladata, aki pályázatában is leírta: kisebb létszámú társulatot képzel el több vendégművésszel.

Egyelőre még nincs meg a pontos lista, hogy kik távoznak a Nemzeti társulatából, a tárgyalások jelenleg is folynak, korábban a sajtóban 17 színész neve merült fel. A következő évad - a tervek szerint- Euripidész Oresztészével indul.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×