eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Pexels.com

Felszólítást kapott a moszkvai amerikai nagykövet

Bekérették Lynne Tracy moszkvai amerikai nagykövetet csütörtökön az orosz külügyminisztériumba, ahol arról tájékoztatták, hogy három amerikai nem kormányzati szervezetet nemkívánatosnak minősítettek, és jegyzéket adtak át neki azzal a követeléssel, hogy állítsa le a nekik nyújtott támogatást.

Az orosz diplomácia tárca szerint a három betiltott szervezet az American Councils for International Education, a Cultural Perspectives és az Institute of International Education. Ezek a tájékoztatás értelmében az amerikai „nagykövetség támogatásával oroszellenes irányultságú programokat és projekteket bonyolítanak le, amelyek célja az oktatási és kulturális csereprogramok álcája alatt »befolyásoló ügynökök« toborzása”.

A nagykövetet a jegyzék felszólította, hogy hagyjon fel az említett szervezetek tevékenységének támogatásával, amely, ha folytatódik, a külügyminisztérium szerint az orosz törvények megsértésének minősül. Az orosz követelés része, hogy az amerikai diplomáciai képviselet hivatalos honlapjáról és a közösségi hálózatokról vegyék le ezen szervezetek oktatási projektjeinek és programjainak listáját, „amelyek célja az orosz társadalomtól idegen attitűdök és értékek népszerűsítése”.

A figyelmeztetésben külön hangsúlyt kapott, hogy az orosz belügyekbe való „beavatkozási kísérleteket, beleértve a felforgató akciókat és a dezinformációk terjesztését a választásokkal és a különleges hadművelettel összefüggésben, szigorúan és határozottan el fogják fojtani, egészen az ilyen akciókban részt vevő amerikai nagykövetségi személyzet persona non grata státuszban történő kiutasításáig”.

Korábban Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő felszólította az amerikai nagykövetet, hogy hagyjon fel a „hazudozással”, valamint annak elhallgatásával, hogy Washingtonnak „az orosz néppel való humanitárius kapcsolatok fejlesztésére” tett kísérletei valójában az oroszországi felforgatásra irányulnak.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 17:33
×
×
×
×