eur:
390.93
usd:
366.65
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Árvízben álló ház a malajziai Johor tartománybeli Segamatbban 2023. március 3-án. Az elmúlt napok heves esőzései miatt a térség négy államából több mint 33 ezer embert menekítettek ki otthonából.
Nyitókép: Fazry Ismail

Tragikus állapotok uralkodnak Malajziában – képek

Már hárman meghaltak és csaknem 35 ezer embert evakuálni kellett az elmúlt napokban a Malajzia déli részét sújtó heves esőzések és áradások miatt – közölték a helyi hatóságok.

A legjobban érintett tartomány a Malajzia déli részén fekvő Johor, ahol a helyi katasztrófavédelmi ügynökség legfrissebb közlése szerint csaknem 32 ezer lakost menekítettek ki. A hatóságok 200-nál is több ideiglenes menedékhelyet nyitottak meg a rászorulók előtt.

A három halálos áldozatról is Johorban számoltak be. Csütörtökön egy nyugdíjas házaspárra vízzel elárasztott otthonukban találtak élettelen állapotban, előző nap pedig egy munkába igyekvő férfi kocsiját sodorta magával a víz - közölte a rendőrség a Bernama maláj hírügynökséggel.

Az áradások miatt további háromezer ember evakuálása vált szükségessé Pahang, Melaka és Negeri Sembilan tartományában, valamint a Borneó szigetén fekvő Sarawak tartományában.

Segamat, 2023. március 3.
Beszakadt úttest a malajziai Johor tartománybeli Segamatbban 2023. március 3-án. Az elmúlt napok heves esőzései miatt a térség négy államából több mint 33 ezer embert menekítettek ki otthonából.
MTI/EPA/Fazry Ismail
Beszakadt úttest a malajziai Johor tartománybeli Segamatbban 2023. március 3-án. Az elmúlt napok heves esőzései miatt a térség négy államából több mint 33 ezer embert menekítettek ki otthonából. MTI/EPA/Fazry Ismail

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban újabb esőzések várhatóak Johorban és Pahang egyes részein.

Malajziában két esős évszak van: az egyiket a délnyugati monszun okozza a májustól-szeptemberig, a másikat az északkeleti monszun októbertől-márciusig.

Segamat, 2023. március 3.
Mellig érő vízben gyalogol egy férfi a malajziai Johor tartománybeli Segamatbban 2023. március 3-án. Az elmúlt napok heves esőzései miatt a térség négy államából több mint 33 ezer embert menekítettek ki otthonából.
MTI/EPA/Fazry Ismail
Mellig érő vízben gyalogol egy férfi a malajziai Johor tartománybeli Segamatbban 2023. március 3-án. Az elmúlt napok heves esőzései miatt a térség négy államából több mint 33 ezer embert menekítettek ki otthonából. MTI/EPA/Fazry Ismail
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×