eur:
389.13
usd:
363.67
bux:
68201.18
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Összedőlt épületek romjai a törökországi Kahramanmarasban 2023. február 11-én, öt nappal a Dél-Törökországot és Észak-Szíriát sújtó 7,8-es erősségű földrengés után. A természeti katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladja a 24 ezret, a sérülteké a 85 ezret.
Nyitókép: MTI/AP/IHA

Fontos döntést hozott Erdogan elnök a földrengés után

Marad a törökországi választások időpontja május 14-én.

Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán Ankarában továbbra is május 14-ét javasolta az idei köztársaságielnök- és parlamenti választás időpontjaként a február 6-i földrengések árnyékában.

Erdogan, aki a hatalmon lévő Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) elnöke is egyben, az AKP parlamenti frakcióülésén felszólalva úgy fogalmazott: a nemzet május 14-én megteszi, amit kell.

Február 6-án erős földrengések ráztak meg 11 dél- és délkelet-törökországi tartományt. A Törökországban és Szíriában több mint 50 ezer emberéletet kioltó katasztrófa miatt felmerült a választások elhalasztásának lehetősége.

Az idei választásokat legkésőbb június 18-án meg kell tartani, amit az alkotmány szerint későbbre halasztani csak háború esetén volna lehetséges. Erdogan már a katasztrófa előtt is május 14-ét javasolta.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×